5 tajni kose s puno volumena

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 02.04.2017.

3

Ilustracija | Foto: Screenshot, L'Oreal

Ilustracija | Foto: Screenshot, L'Oreal

Da bi vaša kosa izgledala dinamično i živahno, koristite pjenu, sprej za volumen ili sredstva za styling s morskom soli


1. Nemojte zloupotrebljavati regenerator

Da, da, mi također ne možemo zamisliti svoj život bez regeneratora, no treba imati mjeru. Ako ga stavljate previše, možete se pozdraviti s volumenom. Stvar je u tom da regenerator kosu čini težom i skriva njihovu prirodnu teksturu. Tako da se, ako vam konačan cilj nije glatka kosa, trudite izbjegavati nanositi regenerator na vlasište. Nanosite ga samo na krajeve kose i samo u malim dozama.

2. Izaberite pravilne proizvode za styling

Kada se radi o smirivanju neposlušnih pramenova, ulja i serumi rade čuda, no ako volite više volumena, bolje ih je ne koristiti. Da bi vaša kosa izgledala dinamično i živahno, koristite pjenu, sprej za volumen ili sredstva za styling s morskom soli koje možete nanositi kako na vlažnu, tako i na suhu kosu.

Preporučujemo: My Big Fat Root Boost Spray, Lee Stafford

3. Promijenite razdjeljak kada sušite kosu

Ako vam ne pomaže onaj klasičan savjet, sušenje kose sa spuštenom glavom, probajte drugi način. Prije nego što ćete sušiti kosu fenom, promijenite razdjeljak, počešljajte kosu na drugu stranu. Osušite kosu s okruglom četkom, a onda se vratite svom uobičajenom razdjeljku i učvrstite kosu sprejem. Kosa će se u tom slučaju dići od vlasišta i imati puno veći volumen.

4. Njegujte vlasište

Čudno je što se naša svakodnevna njega kože zaustavlja na razini čela; i koža glave treba jednako puno brige kao i delikatna zona oko očiju. Da biste stimulirali cirkulaciju, a s njom i rast zdrave kose pune volumena, masirajte vlasište bar jednom dnevno jagodicama prstiju. U idealnom slučaju kupite poseban tonik ili losion s oznakom hair scalp, takvi će proizvodi pomoći vašem vlasištu.

Proizvod za njegu vlasišta Satinique Scalp Tonic, Amway

5. Koristite suhi šampon

Osim što on trenutno apsorbira suvišnu masnoću i čini vlasište osjetno svježijim, suhi je šampon dobar za oblikovanje kose. Možete ga koristiti kao bazno sredstvo za slaganje frizure, čak i na čistim pramenovima. Za to raspršite šampon na kosu s udaljenosti od 15 do 20 cm i ostavite nekoliko minuta. Zatim maknite ostatak šampona pomoću ručnika.

Preporučujemo: Suhi šampon Floral Dry Shampoo, Batiste


VIŠE O TEMAMAnjega koseregenerator za kosupranje kosepjene za kosusprej za volumen kosesuhi šamponi za kosusuho pranje kose
Povezano