5 sjajnih seruma s retinolom koje morate isprobati

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 04.04.2024.

0

Sjajni serumi za lice s retinolom

Sjajni serumi za lice s retinolom

Što je to retinol, kako i kada ga početi koristiti - sve to saznajte u ovome članku, a uz to vam donosimo i pet odličnih seruma s retinolom koji će vas oduševiti.

Danas nam je na beauty tržištu dostupno mnoštvo različitih proizvoda, s mnoštvo različitih aktivnih tvari za njegu kože, no jedan od najpopularnijih je, bez sumnje, retinol. Popularan je prije svega zbog svoje efikasnosti u borbi protiv pojave znakova starenja, postizanju blistavog tena bez akni i sličnih nepravilnosti, smanjivanju vidljivih pora i još mnogo toga. Retinol možete početi koristiti već u dvadesetima, a najbitnije je strpljenje i redovitost, ali naravno i pravilna upotreba.

Kako bi retinol imao najbolji učinak na vašoj koži, najbolje ga je koristiti prije spavanja, nakon sredstva za čišćenje lica te prije hidratantne kreme. Također, dobro je započeti s manje snažnim retinolom i nanositi ga 2 do 3 puta tjedno navečer, budući da može izazvati iritacije kože. Kada smo sigurni da naša koža dobro reagira na serum s retinolom, možemo prijeći na nanošenje 5 puta tjedno. Ono što je također važno imati na umu jest da retinol kožu čini osjetljivijom na sunce i štetne UV-zrake pa ga se preporuča koristiti u kombinaciji sa SPF-faktorom. Sada kada znate kako ga koristiti, u nastavku smo izdvojili pet sjajnih seruma s retinolom koje morate isprobati.

1. CeraVe - Resurfacing Retinol Serum


Foto: CeraVe

Foto: CeraVe


2. La Roche-Posay - Retinol B3 Serum


Foto: La Roche-posay

Foto: La Roche-posay


3. L’Oréal - Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum


Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal


4. Neutrogena - Retinol Boost+ Intense night Serum


Foto: Neutrogena

Foto: Neutrogena


5. Vichy - Liftactiv Retinol Specialist Serum


Foto: Vichy

Foto: VichyVIŠE O TEMAMACeraveLa roche posayLorealNeutrogenaVichyserumiserumi za liceretinol
Povezano