5 savjeta za nanošenje make-upa na suhu kožu lica

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 30.08.2022.

0

Ilustracija. Foto: L'Oréal

Ilustracija. Foto: L'Oréal

Evo kako savršeno nanijeti make-up ako ste jedna od brojnih žena koja se bori s problemom suhe kože.

Koraci za besprijekorno nanošenje make-upa nisu jednaki za svakoga, već ovise o brojnim faktorima poput tipa kože, boje tena i slično. Ovisno o tome mijenjaju se proizvodi koje biramo, kao i tehnike nanošenja, a to posebno dolazi do izražaja kod osoba sa suhom kožom koja može biti posebno problematična za nanošenje make-upa. Na sreću, mi smo tu da vam pomognemo pa smo izdvojili pet najvažnijih make-up pravila kojih bistese trebali pridržavati ako se borite s problemom suhe kože.

1. Piling

Ako ste jedna od osoba koja se bori sa suhom kožom, prvi korak u vašoj beauty rutini, prije nanošenja make-upa, trebao bi biti piling. Njime ćete ukloniti sve suhe i odumrle stanice kože i dobiti glatku i nježnu podlogu za daljnje nanošenje beauty proizvoda i make-upa.

2. Hidratacija

Nanošenje hidratantnih beauty proizvoda trebalo bi biti dio vaše svakodnevne beauty rutine, no ono je posebno važno prije nanošenja make-upa. Za još bolji efekt preporučamo korištenje krema s SPF-om kako biste svoju kožu sklonu isušivanju dodatno zaštitili od štetnih UV-zraka.

3. Primer za lice

Ako imate suhu kožu, obavezno prije make-upa nanesite primer kako bi vaš make-up bio što dugotrajniji. Osim toga, primer će vam pomoći da vaša koža bude glatka i time pogodnija za nanošenje make-upa. Pazite da pronađete primer s hidratantnom formulom kako ne bi dodatno isušio vašu kožu.

4. Puder

Prilikom pudera, obratite pozornost na njihove sastojke i učinke te birajte tekuće formule koje istovremeno hidratiziraju kožu. Izbjegavajte mat pudere s visokim prekrivanjem jer su oni često vrlo teški na koži, onemogućavaju njezino disanje, a time je i dodatno isušuju.

5. Koristite make-up spužvu

Iako četkice mogu biti odlične za nanošenje make-upa, kada imate suhu kožu, puno je pogodnija make-up spužvica. Pomoći će vam da ravnomjernije nanesete puder te će bolje prekriti suha područja kože i dati vam savršen i besprijekoran make-up.


VIŠE O TEMAMAMake-upmake-up savjetimake-up trikovišminkananošenje make-upa
Povezano