5 savjeta za besprijekoran make-up

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 07.12.2021.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Izdvojili smo pet najvažnijih savjeta vizažista koje morate slijediti kako biste postigli besprijekoran make-up, neovisno radi li se o glamuroznom ili svakodnevnom make-upu.

Osim samog nanošenja make-upa, puno je faktora koji utječu na njegov završni izgled. Od odabira odgovarajućih proizvoda do pravilne pripreme kože, kreiranje savršenog i besprijekornog make-upa ponekad se može činiti kao pravi izazov. Na sreću, mi smo tu da vam pomognemo. Izdvojili smo pet najvažnijih savjeta koji će vam pomoći da postanete pravi profesionalac u nanošenju make-upa!

1. Priprema kože

Prije nanošenja bilo kojih make-up proizvoda, ključno je pravilno pripremiti kožu. Temeljito je očistite svojim omiljenim proizvodima za čišćenje i njegu kože, a zatim proces završite s hranjivom hidratantnom kremom. Da bi vaš make-up bio besprijekoran, vaša koža prvo mora biti čista i hidratizirana.

2. Koristite primer

Nakon što ste završili s njegom svoje kože i pripremom za nanošenje make-upa, sljedeći važan korak koji ne biste trebali preskakati je nanošenje primera. Osim što će vaša šminka biti dugotrajnija, on će minimizirati vidljivost pora i drugih nepravilnosti što će vam dati puno besprijekorniji završni izgled make-upa.

3. Nanošenje sjenila

Prilikom nanošenja make-upa, preporučamo da prvo našminkate svoje oči vašim omiljenim sjenilima, a tek na kraju nanesite puder. Ovaj redoslijed sprječit će padanje sjenila i uništavanje vaše podloge te će cjelokupni look izgledati puno čišće i preciznije.

4. Naglasite svoje lice

Za savršen make-up na kojemu će vam zavidjeti, nemojte preskakati ključan trio - highlighter, bronzer i rumenilo. Nanesete li ih pravilno, oni će divno istaknuti vaše crte lica i naglasiti vašu prirodnu ljepotu. Razlika će vas ostaviti bez daha!


5. Koristite fiksator

Za kraj, svoj make-up look učvrstite fiksatorom. On će sprijećiti skidanje i razmazivanje vašeg make-upa pa će on izgledati besprijekorno i postojano tijekom cijelog nošenja, kako sav vaš trud ne bi bio uzaludan!


VIŠE O TEMAMAmake-upsavjetibeauty savjetibeauty tips
Povezano