5 savjeta uz koje će vaš ruž trajati cijeli dan

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 10.08.2021.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Izdvojili smo 5 glavnih savjeta profesionalaca uz koje će vaš ruž za usne ostati postojan i besprijekoran čitav dan, ali i noć.

Ruž za usne neizostavan je dio make-upa koji mu daje posebno elegantan i glamurozan izgled. Iako mu je teško odoljeti, održati njegov postojan i besprijekoran izgled tijekom čitavog dana može biti izuzetno izazovan pothvat. Na sreću, mi smo tu da vam pomognemo - izdvojili smo 5 glavnih savjeta profesionalaca uz koje će vaš ruž trajati cijeli dan i noć te ostati jednako savršen kao i kada ste ga tek nanijeli.

1. Njegujte usne

Nemojte ruž nanositi ako su vam suhe usne. Najprije napravite lagani piling usana kako biste uklonili sve suhe stanice kože, a zatim nanesite melem ili neki drugi proizvod za hidrataciju usana. Ponavljate ovaj postupak nekoliko puta tjedno i obavezno neposredno prije nanošenja ruža za usne.

2. Nanesite primer

Kao i na lice ili oči, na usne je također važno nanijeti primer prije nanošenja make-upa. On će spriječiti razmazivanje šminke i učiniti vaš ruž posebno dugotrajnim. Ako u svojoj kozmetičkoj torbici nemate primer za usne, možete nanijeti i malo korektora koji će ga zamijeniti i pomoći vašem ružu da ostane postojan.

3. Koristite olovku za usne

Prije nanošenja ruža nipošto nemojte preskočiti nanošenje olovke za usne. Njome obrubite svoje usne te ih lagano obojite, a zatim nanesite ruž. Ovo će produžiti postojan izgled vašeg ruža. Čak i ako vam se ruž s vremenom lagano ispere, na vašim će usnama ostati boje te će one i dalje izgledati elegantno i glamurozno.

4. Odaberite dobar ruž

Prilikom odabira ruža, vodite računa o njegovoj formuli. Birajte one ruževe za usne koji hidratiziraju i koji su jako pigmentirani, jer će oni duže ostati postojani te neće isušiti vaše usne. Osim toga, na tržištu se mogu pronaći i ruževi čije su formule posebno dugotrajne pa se u njih uistinu vrijedi investirati.

5. Koristite fiksator za make-up

Cjelokupni make-up look završite nanošenjem fiksatora u spreju. On će spriječiti razmazivanje i skidanje vaše šminke općenito, pa tako i ruža. Ako nemate fiksator u svojoj kozmetičkoj torbici, možete se poslužiti i s malo pudera u prahu. Nanesite ga laganim, tapkajućim pokretima na svoje usne preko ruža. Rezultat i dugotrajnost vašeg ruža će vas iznenaditi!


VIŠE O TEMAMAsavjetimake-up savjetiruževi za usne
Povezano