5 savjeta kako držati kožu hidratiziranom tijekom zime

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 03.12.2021.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Hidratizacija je ključna za zdravlje kože općenito, a pogotovo u zimskim mjesecima kada je koža posebno sklona isušivanju, zato smo izdvojili pet glavnih savjeta kako ju zaštiti i čuvati tijekom najhladnijeg dijela godine.

Sigurni smo da već znate kako je hidratizacija izuzetno bitna za zdravlje kože i njen sjajan izgled, no ono što možda ne znate je da nije dovoljno samo jednom ili dva puta dnevno na nju nanijeti hidratantnu kremu. Bogata skincare rutina ključna je za hidratizaciju, posebno zimi kada je naša koža izložena ekstremnim uvjetima te je samim time sklonija isušivanju. U nastavku donosimo pet savjeta kojih biste se trebali pridržavati prilikom njege svoje kože.

1. Čišćenje lica

U zimskim mjesecima, za čišćenje lica preporuča se korištenje nježnih proizvoda. Poneki jaki proizvodi za čišćenje kože na bazi alkohola mogu dodatno isušiti kožu i smanjiti djelovanje drugih proizvoda za hidtratizaciju.

2. Hijalurnoska kiselina

Neovisno o vašem tipu kože, važno je odabrati hidratantnu kremu koja sadrži hijaluronsku kiselinu. Ona koži vraća punoću, intenzivno ju hidratizira pa koža izgleda glađa, elastičnija i čvršća. Osim toga, pomaže u održavanju mladolikog izgleda kože.

3. Hidratantna krema

Istraživanja su pokazala kako su hidratantne kreme najučinkovitije kada ih se nanosi na vlažnu kožu. Osim toga, preporučamo da izaberete kreme koje imaju SPF faktor kako biste dodatno zaštitili svoju kožu od štetnih UV-zraka koje su prisutne čak i u zimskim mjesecima.

4. Serum za lice

Ako još niste, svojoj beauty rutini obavezno dodajte i serum za lice. On će koži dati dodatnu dozu hidratacije pa će vaša koža izgledati zdravije, mekše na dodir i bit će manje sklona isušivanju i oštećivanju. Serum također doprinosi drugotrajnom mladolikom izgledu kože.

5. Maske za lice

Korištenje maski za lice je savršen način da svojoj koži date dodatnu dozu hidratacije koja joj je potrebna u zimskim mjesecima. Postoje brojne različite maske za lice, pa odaberite onu čija formula sadrži hidratantne sastojke i nanosite ju jednom do dva puta tjedno. Razlika će vas oduševiti.


VIŠE O TEMAMANjega kožekoža licasavjetisavjeti za njegu kožehijaluronska kiselinamaske za liceserumi
Povezano