5 pogrešaka u šminkanju koje će vas postarati

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 20.01.2020.

0

Ilustracija. Foto: Chanel

Ilustracija. Foto: Chanel

Neke rasprostranjene make-up tehnike mogu vas postarati za desetak godina. Evo na koje sve make-up zamke trebate pripaziti.

Brojne pogreške u šminkanju mogu dovesti do toga da izgledate starije. Evo što trebate izbjegavati:

1. Previše pudera

Razumijemo da želite produljiti trajanje svoje šminke, no stvar je u tome da, ako malo pretjerate, lice će poprimiti izgled maske, postati umorno i beživotno. Da bi koža izgledala svježe, blistavo i mladoliko, upotrijebite lagani hidratantni proizvod sa reflektirajućim česticama, a na njega nanesite prozračnu bazu. Ako ste zabrinuti da će vam se u ovom slučaju masni sjaj prebrzo pojaviti, sa sobom nosite matirajuće salvete.

2. Odustajanje od sjanih sjenila

Sjajna sjenila vizualno otvaraju oči i odvlače pozornost s podočnjaka. Nemojte se bojati koristiti ih čak i u dnevnoj šminki, samo dajte prednost prirodnim, mirnim nijansama: bež, zlatnoj, čokoladnoj, sivoj.

3. Loše naneseno rumenilo

Još uvijek vučete obraze kako biste odredili gdje točno nanijeti rumenilo? Moramo vas uznemiriti - ova tehnika jako je zastarjela. Nanesite rumenilo na jagodice obraza - lako je pronaći gdje točno ako se široko smiješite.

4. Tamni ruževi

Da, oni su u trendu, no činjenica je da tamni ruževi vizualno smanjuju usne. Nitko vas ne prisiljava da zauvijek napustite smeđe i ruževe u boji vina, no u danima kada izgledate iscrpljeno i umorno, bolje ih je zamijeniti svježim i sjajnim nijansama ružičaste, breskve ili nude.

5. Eyeliner na donjem kapku

Olovka, nanesena samo duž linije rasta donjih trepavica, vizualno spušta vjeđe, čineći pogled težim i umornijim. Osim toga, ova tehnika privlači pozornost na podočnjake. Radije napravite mačkastu liniju na gornjem kapku, to će vaše lice učiniti mlađim.


VIŠE O TEMAMAmake-up pogreškeeyelineritamni ruževi za usnesjenilo za očipuderimake-up savjeti
Povezano