5 pogrešaka u njezi kože lica koje treba izbjegavati

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 24.11.2020.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Ispravna njega lica izuzetno je bitna za zdravu kožu i blistav ten, zato je važno pridržavati se određenih pravila, a mi vam donosimo pet najvećih i najčešćih pogrešaka koje niste ni znali da radite

Većina žena ima svoju beauty rutinu njege lica koje se pridržava i ponavlja svaki dan, no je li vam se ikada dogodilo da unatoč tome ne vidite velike rezultate? Ako je vaš odgovor da, vrlo je vjerojatno da činite neku od čestih pogrešaka koje ne narušuju samo djelotvornost njege lica, već i proizvoda koje nanosite.

Kako bismo vam pomogli da dođete do blistave i nježne kože bez nepravilnosti o kojoj ste oduvijek sanjali, izdvojili smo pet najvećih i najčešćih grešaka koje svakako treba izbjegavati, a na koje nas svi beauty stručnjaci upozoravaju. Sve što vam preostaje jest pročitati ovaj članak, pridržavati se pravila i biti oduševljeni postignutim rezultatima!

1. Neskidanje šminke prije spavanje

Jedna od najčešćih i najštetnijih pogrešaka za kožu jest neskidanje make-upa ili nepotpuno skidanje navečer, prije spavanja. Noć je esencijalno vrijeme za prirodan proces obnavljanja kože, a make-up zatvara pore te ga onemogućuje, uzrokujući pojavljivanje prištića i ostalih nepravilnosti. Neovisno o tome koliko ste umorni, nikada nemojte zaboraviti skinuti šminku prije spavanja.

2. Nenanošenje SPF faktora

Svaki beauty profesionalac reći će vam kako je dnevno nanošenje kreme ili barem pudera sa SPF faktorom izuzetno bitno za zdravlje kože. Naime, UV-zrake vrlo su štetne za kožu općenito, a pogotovo kožu lica, budući da uništavaju prirodnu obranu i strukturu kože, ne samo u ljetnim mjesecima, već i zimi. Nanošenje SPF-a korak je koji se ne smije preskakati.

3. Jednostruko čišćenje lica

Duplo čišćenje lica je beauty zakon kojega bi se svaka žena trebala pridržavati. Kožu lica nije dovoljno očistiti samo jednom kako biste uklonili make-up, već i drugi put kako biste uistinu dubinski očistili kožu. Preporuča se korištenje proizvoda za skidanje šminke na bazi ulja, a zatim nježne micelarne vode kako bi se postigao željeni efekt - čista, a samim time i zdrava koža.

4.  Krivi redoslijed nanošenja proizvoda

Ako ste ikada nanijeli serum ili micelarnu vodu nakon hidratantne kreme na lice, time ste vrlo malo postigli. Hidratantna krema stvara zaštitni sloj na koži koji spriječava hranjive sastojke iz seruma da prodru u kožu. Kada niste sigurni kojim redoslijedom nanijeti proizvode, držite se jednostavnog pravila - nanosite ih redom od najrjeđih ka najgušćim.  

5. Preskakanje hidratantne kreme

Jedna od najčešćih beauty zabluda jest da na masnu kožu lica ne treba nanositi hidratantnu kremu. Neovisno o vašem tipu kože, licu je potrebna hidratacija kako bi ostala zdrava, nježna i nepodložna prištićima te ostalim nepravilnostima. Ono što je važno jest odabrati kremu s odgovarajućim sastojcima pa su tako za masniju kožu obično najbolje gel hidratantne kreme.


VIŠE O TEMAMAnjega koženjega kože licabeauty pogreškesavjeti
Povezano