5 pogrešaka koje uzrokuju nepravilnosti na licu

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 07.03.2019.

1

Ilustracija | Foto: Bershka

Ilustracija | Foto: Bershka

Iako takve nepravilnosti mogu imati različite uzroke, moguće je smanjiti rizik od njihovog pojavljivanja izbjegavajući ovih nekoliko grešaka

Svatko je, barem jednom u životu, vodio borbu s prištićima ili drugim nepravilnostima na licu kojih se ponekad teško u potpunosti riješiti. Iako takve nepravilnosti mogu imati različite uzroke, moguće je smanjiti rizik od njihovog pojavljivanja izbjegavajući ovih nekoliko grešaka.

Nepravilno čišćenje lica

Jedna od najčešćih pogrešaka u njezi lica nepravilno je čišćenje. Važno je imati na umu da čak i ako se radi o vrlo laganim, prirodnim proizvodima za čišćenje lica, potrebno ih je u potpunosti isprati kako ne bi isušili kožu te s vremenom uzrokovali pojavu prištića.

Znoj

Neovisno jeste li vježbali, ili je jako vruće vrijeme, mogli ste primijetiti kako puno češće dodirujete lice kada se znojite. Time različite bakterije dolaze u doticaj s vašom kožom te postoji rizik od začepljivanja pora što je često uzrok prištića. Ukoliko se pojačano znojite, pokušajte koristiti maramice umjesto dlanova.

Prljave četkice za šminku

Svaku četkicu koju koristite za nanošenje šminke potrebno je očistiti barem jednom tjedno, ovisno o tome koliko se često šminkate. Ostaci šminke koji se nakupljaju na četkicama vrlo su često uzrok prištića, ali i drugih kožnih nepravilnosti. Budite posebno oprezni s četkicama kojima nanosite puder na cijelu kožu lica.

Previše kreme

Debeli slojevi različitih krema mogu začepiti pore, kao i svaki drugi proizvod ako ga jednostavno koristite u prevelikim količinama. Pripazite koliko kreme stavljate na lice i potrudite se dobro ju umasirati u kožu lica kako bi se što prije upila.

Redoslijed nanošenja proizvoda

Jedna od najčešćih pogrešaka u njezi lica upravo je krivi redoslijed nanošenja različitih proizvoda na lice. Nanošenje laganih tonera ili ulja nakon težih i gušćih hidratantnih krema uvelike će smanjiti njihovu djelotvornost. Pripazite da svaki proizvod koristite pravilno kako biste postigli željene rezultate.

VIŠE O TEMAMAkreme za licenjega licačišćenje licačetkice za šminku
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se