5 odjevnih komada koji ističu (baš) svaku figuru

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 18.03.2019.

9

Ilustracija | Foto: Zara

Ilustracija | Foto: Zara

Bilo da ste sitnije građe ili samo imate dojam da vas određene odjevne kombinacije vizualno smanjuju, ne brinite – postoji vrlo jednostavno rješenje vašeg problema

Pažljivim odabirom odjevnih komada možete postići potpuno suprotni dojam koji će vas oduševiti sljedeći put kada se pogledate u ogledalo! U nastavku vam donosimo niz savjeta koji će vam pomoći da vizualno produljite svoje noge i istaknete vitku figuru.

1. Monokromatske kombinacije

Nošenje jednobojne odjevne kombinacije vrlo je jednostavan trik koji će istaknuti vaše noge i učiniti vas vizualno višima i vitkijima. Kombiniranje kontrastnih boja imat će suprotan efekt za vašu figuru. Pokušajte, na primjer, kombinirati uske, crne hlače s crnom majicom, a ako ipak želite unijeti malo boje, poslužite se dodacima poput nakita ili torbice u jarkoj boji.

2. Visoki struk

Obogatite svoj ormar hlačama visokog struka i uparite ih s cipelama s visokom potpeticom kako biste u trenu produžili svoju siluetu. Suknje visokog struka vam također u tome mogu pomoći, a ako su kratke odlično će pasati uz cipele svijetlih boja koje neće odvlačiti pozornost od vaših nogu.

3. 'Pencil' suknja

Uska, poznata i kao „pencil“ suknja vrlo je popularan odjevni predmet upravo zbog toga što odlično ističe i produljuje svaku figuru. Kombinirajući ju s različitim odjevnim predmetima, moći ćete vrlo lako postići elegantan izgled za neku posebnu priliku, kao i svakodnevni „look“ za ispijanje kave s prijateljima.

4. Široke hlače

Uske hlače nisu vaša jedina opcija. Ukoliko preferirate široke, uparite ih s cipelama s visokom potpeticom ili sandalama kako biste istaknuli svoju figuru i djelovali višima. Ako želite pojačati efekt, odaberite hlače s vertikalnim detaljima poput crta ili nekog drugog uzorka i nećete ostati razočarani!

5. Kratke hlačice

Ako želite pokazati svoje noge, kratke hlačice su odličan izbor koji će ih posebno istaknuti i vizualno učiniti duljima. Možete ih kombinirati s različitim odjevnim komadima poput majica s cvjetnim uzorkom te sandalama kako biste postigli opušteni, ljetni izgled!


VIŠE O TEMAMAširoke hlačemodni savjetimodni trikovivisoki sturkpencil suknjekratke hlačice
Povezano