5 najboljih DIY maski za rast kose

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 04.11.2022.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Pronašli smo najbolje recepte za maske koje potiču rast kose od sastojaka koje sigurno imate u svojoj kuhinji.

Duga kosa je simbol ženstvenosti i ljepote pa je trend kojega se drže brojne žene. Ipak, rast kose je često dugotrajan proces, pogotovo u jesenskoj sezoni kada kosa pojačano opada te je sklonija oštećivanju zbog čega se brojne žene odlučuju na šišanje. U beauty svijetu postoje brojni tretmani koji posjpješuju rast kose no oni su često vrlo skupi i samim time popriličan udarac na naš budžet.

Na sreću, istraživanja su pokazala kako brojni prirodni sastojci također mogu pozitivno utjecati na zdravlje naše kose i brzati njnezin rast. Istražili smo koji su to te pronašli jednostavne recepte za maske za kosu koje će ubrzati njez rast i vratiti joj sjajan i glamurozan izgled, a koje možete napraviti sami, od sastojaka koje već sigurno imate u svojoj kuhinju. Za ženstvenu i elegantnu frizuru nije uvijek potreban odlazak frizeru! Nastavite čitati i isprobajte neku od njih. Rezultat će vas oduševiti.

1. Jaje i med

Jaja sadrže B-kompleks vitamine, proteine te minerale pa su odlična za zdravlje kose. Osim toga, ona simuliraju rast kose te joj vraćaju volumen. Za ovu masku pomiješajte jedno jaje sa žlicom meda dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Nanesite masku na cijelu dužinu kose te tjeme i ostavte da djeluje 15 minuta. Nakon toga isperite te operite kosu šamponom kako biste to i inače radili.

2. Banana i kokos

Kokos sadrži brojne antioksidanse pa je odličan za njegu kose i ubrzavanje njezinog rasta. Banane su pak bogate kalijem koji sprječava lomljenje i ispadanje kose te također simulira njezin rast. Pomiješajte jednu zrelu bananu s malo kokosovog ulja dok ne dobijete smjesu u obliku paste, a zatim ju ravnomjerno nanesite na kosu i tjeme. Nakon desetak minuta isperite.

3. Majoneza

Možda vam se čini neobičnim, no majoneza je odlična za kosu. Ona sadrži miks ulja, jaja, octa te limuna, a svi su oni ključni za zdravlje kose te ju uistinu mogu transformirati. Pomiješajte majonezu s uljem po izboru, kokosovim ili maslinovim te nanesite na kosu. Ostavite da djeluje 15 minuta do pola sata, ovisno o stanju vaše kose, a potom dobro isperite. Redovno korištenje ove maske za kosu učinit će ogromnu razliku.


VIŠE O TEMAMAMaske za kosumaskenjega kosefrizuresavjeti
Povezano