5 make-up trikova uz koje će vaše oči izgledati veće

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 31.03.2022.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Izdvojili smo pet najboljih make-up trikova i tehnika uz koje će vaše oči izgledati veće i naglašenije te općenito elegantnije.

Svaka žena mašta o lijepim i velikim očima te zavodljivom pogledu, zato često posežemo za make-upom kako bismo ih dodatno naglasili. Na sreću, uz pomoć make-upa i odgovarajućih tehnika vrlo je lako oči učiniti vizualno većima, naglašenijima i sve u svemu glamuroznijima. U nastavku smo izdvojili pet jednostavnih make-up trikova koji će vam omogućiti da postignete zavodljiv pogled iz snova, o kakvome ste oduvijek sanjali.

1. Koristite svjetliji eyeliner

Iako je crni tuš za oči klasik koji volimo nositi, on vrlo lako može vizualno smanjiti i zatvoriti naše oči. Kao alternativu predlažemo da isprobate smeđi eyeliner ili čak onaj u nekoj svijetloj boji. Svjetlije nijanse i prirodne smeđe ljepše će se stopiti s vašim očima te ih nježno naglasiti, a samim time ih učiniti većima i elegantnijima.

2. Pažljivo nanesite eyeliner

Prilikom nanošenja eyelinera ili tuša za oči, često griješimo i nanosimo ga cijelom dužinom kapka - od unutarnjeg do vanjskog kuta oka. To može vizualno smanjiti naše oči, a kako biste to izbjegli, nanosite eyeliner od sredine kapka, odnosno započnite bliže vanjskom kutu oka te ga dodatno ‘izvucite’. Tako će vaše oči vizualno djelovati veće.

3. Koristite sjajno sjenilo

Da biste dodatno naglasili svoje oči i učinili ih vizualno većima, koristite sjajno sjenilo ili pak klasičan highlighter za lice. Nanesite ga u malim i suptilnim količinama na unutarnje kuteve očiju te ispod obrve. To će ‘otvoriti’ vaše oči i učiniti ih posebno velikima i glamuroznima.

4. Koristite bijelu olovku

Kako bi vaše oči izgledale posebno veliko, nemojte zaboraviti na vodenu liniju oka. Na nju nanesite olovku bijele boje ili nježnoružičastu olovku za nešto suptilniji izgled. Ovaj korak će automatski otvoriti vaše oči, a razlika će biti apsolutno nevjerojatna!

5. Pravilno nanesite maskaru

Maskara čini veliku razliku u vizualnom dojmu naših očiju, zato ju je potrebno pravilno i pažljivo nanositi. Prije samog nanošenja, koristite uvijač za trepavice i pobrinite se da budu lijepo zavijene prema gore. Zatim nanesite maskaru od korijena do vrhova trepavica, istovremeno nježno mičući četkicu lijevo-desno.


VIŠE O TEMAMAMake-upmake-up trikovimake-up savjetisavjetioči
Povezano