5 inspirativnih načina za korištenje ogledala

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.06.2018.

1

Foto: Micke Persson, Ikea

Foto: Micke Persson, Ikea

Nadahni se uz pet savjeta iz Ikee koji će ti pomoći da male, tamne ili mrtve prostore učiniš većima i svjetlijima s pomoću ogledala.

1. Osvijetli tamno mjesto: Postigni prozračniji dojam u mračnom stubištu „posuđivanjem“ svjetlosti. Postavi visoko ogledala na početak stubišta i tako reflektiraj svjetlost s gornjeg dijela. Osim osvjetljenja stubišta, ogledalo će ujedno i učiniti predsoblje većim.
Dizajnerica interijera: Emma Parkinson

Dizajnerica interijera: Emma Parkinson

2. Udahni život u prazan prostor: Objesi ogledalo iznad umivaonika i umjesto gledanja u prazan zid, pogledaj što se događa iza tebe dok pereš zube ili lice. Kuke iza bočnih strana ogledala upotrijebi za odlaganje potrepština kao što su četke i ručnici.
Foto: Ikea

Foto: Ikea

3. Postigni dojam prostranosti: Upotrijebi kolaž od ogledala na zidu i učini mali prostor većim te mu udahni karakter. Poigraj se s različitim veličinama i oblicima ogledala sve dok ne postigneš željeni stil i proporcije koje odgovaraju tvom domu. Nemoj zaboraviti još jednom provjeriti što se točno reflektira!

Foto: Micke Persson, Ikea

Foto: Micke Persson, Ikea

4. Pruži svom prostoru topao sjaj: Postavi nekoliko velikih svijeća na držače za svijeće ispred ogledala, ali i na njih. Mi smo koristili jednostavne kvadratne oblike koje možeš lako postaviti u neiskorišteni kamin tijekom ljetnih mjeseci. Nakon toga ih zapali i uživaj u gledanju plesa plamena po sobi.

5. Pozovi prirodu i dnevnu svjetlost u svoj prostor: Postavi dugo i tanko ogledalo na bočne strane dubokog prozora. Na taj ćeš način reflektirati ono što se nalazi izvan doma, ali i otvor učiniti većim. Ukrasi prozorsku dasku predmetima koje voliš – mi smo se odlučili za staklene predmete koji šire svjetlost diljem sobe.

Autorica teksta: Anna Blom

VIŠE O TEMAMAogledalaIkeauređenje domainterijeri
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se