5 ideja za 'razbijanje' ozbiljnosti poslovnog stila

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 20.07.2015.

38

Ilustracija, Mango

Ilustracija, Mango

Poslovni stil u sebi sadrži ozbiljnost, dojam stabilnosti te orijentacije na intelekt. No, to ne znači da on mora biti dosadan!

1. Princip "bijelo gore, tamno dolje" može biti malo i drugačiji - bojama zamijenite mjesta (sjetite se matematičkog pravila da je suma dva broja ista i ako im zamijenite mjesta)! Slobodno se odlučite i za neki drugi materijal, npr. traper, ili recimo šareni print.
2. Više hrabrosti! Dostojnom alternativom suknji ili hlačama u poslovnom kostimu bit će kraće hlače, dužine ispod koljena.
Ilustracija, Zara

Ilustracija, Zara

3. Geometrijski ili životinjski uzorak bit će sasvim prigodan i za poslovni stil. Glavno je ne pretjerati s njegovom količinom i dopuniti ga jednobojnim jednostavnim 'suputnikom'.

Ilustracija, H&M

Ilustracija, H&M

4. Kombinezoni su ove sezone jako aktualni! Oni mogu biti polazna točka za stvaranje novog poslovnog stila.

Ilustracija, Mango

Ilustracija, Mango

5. Detalji i netrivijalnost. Efektni detalji, neobične tkanine i netradicionalno nošenje odjevnih predmeta - na primjer, majica preko košulje - razbijaju strogoću poslovnog dress-koda te pokazuju vašu fleksibilnost i kreativnost.

VIŠE O TEMAMAposlovni stiluredski stilgeometrijski printkombinezonidress code
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se