5 glavnih tajni za savršeno čvrste mišiće stražnjice

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 05.10.2020.

0

Ilustracija. Foto: Calzedonia

Ilustracija. Foto: Calzedonia

Ako želite imati čvrste i lijepo oblilkovane mišiće stražnjice, trebate slijediti nekoliko jednostavnih savjeta

Za lijepo oblikovane mišiće stražnjice potrebno je uložiti malo truda. Evo na što biste sve trebali pripaziti:

1. Radite posebne vježbe

Uključite u svoje vježbe one usmjerene posebno na treniranje stražnjice. Kada ih izvodite ležite na podu na leđima ili pak s rukama i nogama na podu. Tako nećete jačati svoje noge.

2. Nemojte koristiti utege

Ako želite imati lijepu stražnjicu vitke noge, ne trebaju vam nikakvi dodani utezi, dovoljna vam je vlastita težina. Ako vam se to pak čini nedovoljno, zapamtite da je bolje usmjeriti energiju na ponavljanje vježbi nego koristiti teške utege.

3. Ispravno radite čučnjeve

Bez čučnjeva nikada nećete dobiti stražnjicu iz snova, no morate ih raditi ispravno. Tijekom izvođenja čučnjeva nemojte se previše spuštati, neka vam bedra budu paralelna s podom (u suprotnom slučaju jačate svoje noge). Također pripazite na koljena, oni ne smiju ići ispred vaših nožnih prstiju. Bedra i listovi trebali bi, tijekom čučnja, biti okomiti. Noge bi trebale biti također nešto šire od širine ramena.

4. Ne odustajte od kardio treninga

Izmjenjivanje treninga snage s kardio vježbama (ine zaboravite na dane odmora) pomoći će vam da dobijete lijepo proporcionalno tijelo. Hodanje uzbrdo ili penjanje stepenicama pomoći će u vježbanju glutealnih mišića.

5. Jedite ispravno

Pravilna prehrana ključni je uvjet u borbi za lijepo tijelo. Ako je vaša prehrana u suprotnosti s osnovnim načelima dobre prehrane, iako će mišići rasti, masnoća će i dalje ostati u tijelu. Da biste bili uspješni, kontrolirajte svoju dnevnu prehranu i pripazite na unos ugljikohidrata.

VIŠE O TEMAMAvježbe za stražnjicukardio vježbečučnjevivježbe s utezima




Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se