Nekoliko must-try trikova za kosu punu volumena

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 10.11.2022.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Evo kako do glamurozne frizure pune volumena, uz pomoć samo nekoliko jednostavnih beauty trikova.

Svaka žena sanja o glamuroznoj frizuri punoj volumena s kojom će izgledati posebno ženstveno i zavodljivo. Ako prirodno imate nešto tanju kosu kojoj nedostaje volumen, ne brinite, postoje brojni trikovi koji kosi daju bujan i elegantan izgled. Nastavite čitati i otkrijte koji su ključni te ih što prije isprobajte!

1.  Šišanje

Jedan od najjednostavnijih načina da dobijete frizuru punu volumena je odlazak frizeru. Kraće, bob frizure prirodno imaju puno više volumena jer su lakše od duge kose koja ponekad može beživotno padati uz lice. Osim toga, ako imate tanku kosu, isprobajte stepenastu frizuru koja će također izgledati puno bujnije. U svakom slučaju, posavjetujte se s frizerom i osvježite svoj izgled.

2. Proizvodi za volumen

Ako vašoj kosi nedostaje volumena, prva stvar koju trebate učiniti je svojoj beauty rutini dodati odgovarajuće proizvode. Investirajte u kvalitetan šampon za volumen te regenerator čija je formula također prilagođena tankoj kosi bez volumena. Osim toga, svojoj kozmetičkoj torbici dodajte i proizvode za stiliziranje poput pjene za volumen. Ipak, pazite da ne pretjerate - manje je više!

3. Pranje kose

Osim onoga što koristite prilikom pranja kose, važan je i način na koji perete kosu. Pazite da šampon nanosite na korijen kose i izbjegavajte vrhove, dok s regeneratorom vrijedi obrnuto - nanosite ga samo na vrhove. Ovom tehnikom će se vaša kosa manje mastiti te ćete ju morati rjeđe prati, a time ćete spriječiti i njezino oštećivanje i otpadanje. Osim toga, nipošto nemojte prati kosu prevrućom vodom jer to isto može potaknuti njezino ispadanje.

4. Sušenje kose

Prije sušenja kose, na nju nanesite proizvode koji ju štite od topline te pjenu za volumen. Potom osušite kosu fenom, ali “naopako”. Točnije, nagnite glavu prema dolje i potom sušite počevši od korijena kose, pa do vrhova. Iako se ova tehnika može činiti neobičnom, vašoj će kosi dati ultimativni volumen. Isprobajte ju što prije jer smo sigurno da će vas efekt iznenaditi!


VIŠE O TEMAMANjega kosefrizuresavjetibeauty savjetivolumenvolumen kose
Povezano