3D valovi oduzimaju dah u seulskoj četvrti Gangnam

Piše: A.A., Zagreb
Objavljeno 23.05.2020.

0

Foto: dstrict.com

Foto: dstrict.com

Divovski, iznimno realistični 3D valovi doveli su ocean u samo srce glasovite seulske četvrti Gangnam. Iza projekta stoji poznati studio d'strict.

Korona je unijela dar-mar u naše živote, a jedna od najvećih želja mnogih od nas, koja je u nekim trenucima djelovala kao neostvariv san, svakako je odlazak na more. No, ako već ne možemo mi na more, može more kod nas. Tako bar razmišljaju u glasovitoj, svjetskim hitom opjevanoj četvrti Gangnam u južnokorejskoj prijestolnici Seulu. Tamo je ocean došao u sam centar grada.

Gigantski 3D valovi završili su na LED fasadi zgrade SMTown COEX, i riječ je o najvećem digitalnom billboardu u Južnoj Koreji.

Ova fascinantna, atmosferična iluzija, pojavljuje se svakih sat vremena u trajanju od jedne minute, a toliko je realistična da djeluje kao da će valovi svakog trenutka preplaviti ljude koji se šeću ispred zgrade.


Pod nazivom "WAVE", projekt je dizajniran od strane studija d'strict, tvrtke specijalizirane za korištenje inovativnih tehnologija u svrhu umjetnosti. Realizacija projekta trajala je puna četiri mjeseca, a većina vremena utrošena je na proces digitalnog dizajniranja.

Ekran je inače veličine 80x20 metara.


VIŠE O TEMAMAJužna Korejaarhitekturadigitalni dizajndstrictGangnamdstrict SMTown COEX
Povezano