3 najčešće greške u njezi kose koje biste trebali izbjegavati

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 25.03.2022.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Izdvojili smo tri najčešće greške u njezi kose koje ste sigurno barem jednom u životu napravili, a koje biste svakako trebali izbjegavati.

Svaka žena sanja o sjajnoj i predivnoj kosi punoj volumena koja neće biti ispucala i suha. Nažalost, stvarnost je malo drugačija pa se većina nas svakodnevno bori s kosom koju je teško stilizirati i koja zna predstavljati pravi izazov. Ipak, skrivanje kose ili njezino šišanje nisu jedina rješenja - za frizuru iz snova potrebno je samo prilagoditi njegu kose i izbjegavati česte pogreške.

Kako biste svojoj kosi vratili sjaj i zdrav izgled, potrebno je pravilno o njoj voditi brigu i izbjegavati neke česte radnje koje je oštećuju. Istražili smo koje su to najčešće greške u njezi kose koje smo svi barem jednom u životu napravili i koje je potrebno izbjegavati. Nastavite čitati i otkrijte kako do kose iz snova o kakvoj ste oduvijek maštali!

1. Pranje kose u vrućoj vodi

Jedna od najčešćih pogrešaka u njezi kose je njeno pranje prevrućom vodom. Naime, visoke temperature dodatno oštećuju kosu, uzrokuju ispucale vrhove i isušuju vlasište. Kako biste to spriječili, pokušajte kosu prati mlakom ili čak pomalo hladnom vodom. Već nakon prvog pranja vaša će kosa biti sjajnija i mekša na dodir.

2. Nanošenje regeneratora

Osim šamponiranja, pranje kose najčešće uključuje i korištenje regeneratora. Jedna od čestih pogrešaka je nanošenje regeneratora dužinom cijele kose. Zbog toga se vlasište brže masti pa kosu morate prati češće što ju može dodatno oštetiti. Pokušajte regenerator nanositi samo na vrhove kose, izbjegavajući vlasište. Razliku ćete odmah primijetiti.

3. Češljanje mokre kose

Mokra je kosa izrazito lomljiva, zato češljanje ne dolazi u obzir! Češljanjem mokre kose može dovesti do njezinog pojačanog ispadanja i do ispucalih vrhova što svakako želimo izbjeći. Kosu je najbolje nježno i lagano osušiti ručnikom ili nekom drugom nježnom tkaninom, a tek ju nakon toga oblikovati različitim alatima.


VIŠE O TEMAMANjeganjega kosekosafrizurepogreškesavjeti
Povezano