3 make-up trika za pune i glamurozne trepavice

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 09.03.2022.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Izdvojili smo tri važna make-up trika koja će vam otkriti kako s maskarom postići savršeno pun, uvinut i glamurozan izgled trepavica o kakvome ste oduvijek sanjali.

Sigurni smo kako je većina beauty ljubiteljica već savladala osnovne tehnike nanošenja make-upa, primjerice kako pravilno nanijeti tekući puder, dobro izblendati sjenilo ili precizno nanijeti ruž za usne. Ipak, uvijek postoje neki make-up trikovi koji nam mogu promaknuti, a koji čine ogromnu razliku u završnom izgledu make-upa. Zato smo za vas ovoga puta izdvojili tri make-up trika za nanošenje maskare koji će vaše trepavice učiniti posebno gustima i glamuroznima.

1. Uvijanje trepavica

Prije samog nanošenja maskare, nikako nemojte preskakati uvijanje trepavica uvijačem. Time ćete pripremiti svoje trepavice za nanošenje make-upa i dati im posebno elegantan izgled koji će naposlijetku i vaše oči učiniti otvorenijima i istaknutijima. Osim toga, one će izgledati duže i glamuroznije.
 

2. Nanošenje maskare

Prilikom nanošenja maskare, pazite da počnete što bliže korijenu trepavica te da ju nanesete cijelom njihovom dužinom. Osim toga, važan je pokret kojim nanosite maskaru. Naime, nije ju dovoljno samo “izvući” prema gore, već pokušajte četkicu istovremeno micati horizontalno, odnosno lagano lijevo-desno. To će vašim trepavicama dati dodatnu dozu gustoće i volumena.

3. Slojevitost

Tajna voluminoznih trepavica je u slojevitom nanošenju maskare. Počnite s malo proizvoda na četkici i nanesite prvi sloj te pričekajte da se on dobro osuši kako biste izbjegli grudice na vašim trepavicama. Zatim nanesite drugi sloj. Možete nanijeti onoliko slojeva koliko je potrebno da postignete željeni volumen, a možete koristiti i maskare različitih formula ukoliko ih imate.


VIŠE O TEMAMAMake-upmake-up savjetimake-up trikovišminkamaskaretrepavice
Povezano