2Cellos na oproštajnom spektaklu u Areni Zagreb

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.07.2022.

0

Foto: Promo

Foto: Promo

Brojni poklonici svjetski poznatog dueta 2Cellos jednu će od posljednjih prilika da ove glazbenike slušaju na europskom tlu imati uskoro u Zagrebu

Arena Zagreb će 19. rujna ove godine biti mjesto susreta, ali i oproštaja sa zajedničkim muziciranjem dvojice umjetnika koji su deset godina nastupali i svjetsku slavu postigli kao sastav 2Cellos. Duet dvojice violončelista čine Luka Štulić i Stjepan Hauser, a svoj su zajednički put i započeli u Zagrebu pa je ovaj grad i logična završnica toga dijela oproštajne svjetske turneje: "Tu smo sve počeli, tu želimo i završiti."

U deset godina muziciranja sastav 2Cellos izdao je šest studijskih albuma, zabilježili su 1,3 milijarde pregleda na YouTubeu, imaju više od šest milijuna pretplatnika na svom službenom kanalu, a svaki je njihov nastup izazivao ogroman interes na bezbrojnim svjetskim pozornicama. Oproštajni će koncerti – kako najavljuje ovaj umjetnički dvojac – „biti intenzivni, snažni, dirljivi i emotivni te će biti kulminacija svega što smo kao 2Cellos postigli. Sve što možemo i znamo poklonit ćemo publici“, ističu oni i najavljuju da će poslije toga 2Cellos „u mirovinu“. Stoga je i zagrebački nastup prilika da se i poklonici iz zemalja u okruženju oproste od omiljenog sastava i uživaju u posebno emotivnom, posljednjem nastupu u Hrvatskoj.

2Cellos, sastav koji čine klasično obrazovani violončelisti, proslavili su se videom iz 2011. godine u kojem su izvodili vlastitu verziju „Smooth Criminal“ Michaela Jacksona. Svjetski su poznati postali dajući poznatim pjesmama svoj stilski potpis kojim su izbrisali granice među žanrovima, od klasične i filmske glazbe do popa i rocka.

Za koncerte 2Cellos – koji su se održavali u kultnim svjetskim dvoranama poput New York City Radio City Music Halla, londonskog Royal Albert Halla i Sydney Opera Housea – uvijek se tražila karta više. Nastupali su uz glazbene velikane poput Stevena Tylera, Andrea Bocellija, RHCP, Queens of the Stone Age i Georgea Michaela te mnogih drugih. Sir Elton John ih je odabrao za zajedničko muziciranje pa su mu bili predgrupa i dio live banda.

Zagrebački koncert, za koji se karte mogu kupiti na www.eventim.hr, prilika je da uživate u izvrsnom muziciranju, ali se i oprostite od svjetski poznatog sastava 2Cellos.


VIŠE O TEMAMA2CellosStjepan HauserLuka Šulićkoncerti u ZagrebuArena Zagreb
Povezano