13 posto više noćenja

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.07.2011.

0

Ilustracija – Zlatni rat (Foto: Discover-croatia.net)

Ilustracija – Zlatni rat (Foto: Discover-croatia.net)

Po porastima za prva četiri mjeseca na svjetskom turističkom tržištu Hrvatska je druga u Europi


U prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj je ostvareno više od 3,2 milijuna dolazaka turista, što je za 11 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a ostvarenih 13,7 milijuna noćenja porast je za 13 posto, izvijestio je u Krku ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Damir Bajs. Istaknuo je kako su rezultati za lipanj još bolji jer je ostvareno 20 posto više dolazaka i 21 posto više noćenja a zabilježeno je i povećanje broja domaćih turista čime se ispunjava prvi od dva strateška cilja u turizmu za ovu godinu, a to je povratak domaćeg gosta. Drugi cilj je obrana povećanog tržišnog udjela na međunarodnom tržištu, naveo je Bajs.

Po porastima za prva četiri mjeseca na svjetskom turističkom tržištu Hrvatska je druga u Europi, odmah iza Malte, s povećanjem dolazaka od 17 posto. Malta je ostvarila porast od 23 posto, a europski prosjek je 6 posto porasta. Ministar Bajs je izrazio zadovoljstvo ulaskom u glavnu sezonu s turističkim plusom kazavši da se očekuje nastavak ostvarenja dobrih rezultata i u naredna dva mjeseca.

VIŠE O TEMAMADamir Bajsbroj noćenjahrvatski turizamMaltaHrvatska turistička zajednica
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se