11. Dani Orisa počinju danas

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.10.2011.

0

Sayl

Sayl

Zvijezda ovogodišnjeg događanja je španjolski arhitekt Rafael Moneo, koji će za svoj doprinos svjetskoj arhitekturi primiti nagradu Oris Ytong

11. Dani Orisa, najveći međunarodni arhitektonski simpozij u regiji, počinju sutra u 9 sati u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u kojoj će se okupiti više od 2.000  arhitekata i dizajnera interijera iz Hrvatske i susjednih zemalja. U organizaciji tvrtke Arhitekst, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, koji će otvoriti događanje, te ministra kulture mr. Jasena Mesića, predavanja će održati neka od najeminentnijih imena svjetske arhitekture. 

"U proteklih deset godina Dani Orisa su se pozicionirali kao vodeći arhitektonski simpozij u regiji koji je od početnih 350 sudionika prve godine izrastao u događanje na kojem u posljednjih nekoliko godina sudjeluje više od 2.000 stručnjaka. Zato smo si i ove godine postavili visoke kriterije i u Zagreb doveli najeminentnija imena svjetske arhitekture. Vjerujemo da će u bogatom programu svi naši sudionici pronaći nešto te da će Dani Orisa još jednom potvrditi svoj status" – izjavio je Andrija Rusan, u ime organizatora Dana Orisa.

Program ovogodišnjih Dana Orisa započinje u subotu u 10 sati svečanim otvorenjem i dodjelom nagrade „Oris Ytong“ za izuzetan doprinos svjetskoj arhitekturi španjolskom arhitektu Rafaelu Moneu te Oris nagrade za izuzetan arhitektonski projekt umjetničkih kuća japanskoj arhitektici Kazuyo Sejimi. Nakon toga, predavanja će održati Luis Fernández-Galiano i Rafael Moneo iz Španjolske te ruski arhitekt Alexander Brodsky.


VIŠE O TEMAMAarhitekturaRafael MoneoAndrija RusanAlexander BrodskyJasen MesićIvo Josipović
Povezano