10 zanimljivosti o serijalu koji je proslavio Jennifer Lawrence

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.01.2022.

0

Foto: FOX

Foto: FOX

Posljednja dva nastavka svjetski poznatog serijala pogledajte u subotu i nedjelju 8. i 9. siječnja u 21:55 na Fox Movies kanalu

S obzirom na uspješno osvajanje blagajni prethodnih nastavaka diljem svijeta, ne čudi da je upravo "Šojka rugalica" kao posljednja knjiga iz serijala Igre gladi napravljena u dva filmska nastavka. Zato ovog vikenda uzmite kokice, zavalite se u naslonjač i upalite Fox Movies jer vas čeka zabavan filmski vikend uz Jennifer Lawrence, Liama Hemswortha, Josha Hutchersona te ostalu fenomenalnu glumačku ekipu.

Ako ste ljubitelj knjiga i filmova, sigurno jako dobro znate radnju, no znate li i detalje sa snimanja? Mi vam donosimo 10 najzabavnijih!

1. Na snimanju filma producenti su postavili staklenku za psovke u koju je najviše novca ubacila Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen).

2. U scenama u kojima Haymitch (Woody Harrelson) jede, na tanjuru su desert ili povrće jer je glumac izvan filmskog platna vegan.

3. Liam Hemsworth (Gale Hawthorne) i Jennifer Lawrence u prvim su nastavcima bojali kosu u smeđu jer su prirodno plavokosi, dok je kod Josha Hutchersona (Peeta Melark) situacija bila obrnuta. Lawrence je u trećem nastavku nosila 30.000 dolara vrijednu periku.

4. Elizabeth Banks (Effie Trinket) svaki je dan provodila barem 45 minuta na manikuri.

5. Za glavnu ulogu Katniss među ostalima su razmatrane i glumice Emma Roberts, Chloë Grace Moretz, Hailee Steinfeld, Saoirse Ronan, Brie Larson i Shailene Woodley.

6. Jennifer Lawrence, kako tvrdi njezin filmski kolega Liam, namjerno je jela hranu s češnjakom ili tunu prije zajedničkih scena ljubljenja.

7. U sceni "The Hanging Tree", Jennifer je sama otpjevala pjesmu, koja je postala broj jedan na iTunes Sales Chartu. Lawrence je priznala da ne voli pjevati, a snimanje scene "The Hanging Tree" definitivno joj nije bilo omiljeno.

8. U pauzi od snimanja, Natalie Dormer (Cressida) morala je nositi kapu da bi prikrila svoju djelomično obrijanu glavu te kako ne bi otkrila previše o liku.

9. "Šojka rugalica: drugi dio" jedini je film u franšizi koji nije dobio nominaciju za Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu.

10. Crveno odijelo koje Katniss Everdeen nosi na posteru posljednjeg filma nikada se ne pojavljuje u filmu.

Posljednja dva nastavka svjetski poznatog serijala pogledajte u subotu i nedjelju 8. i 9. siječnja u 21:55 na Fox Movies kanalu.


VIŠE O TEMAMAFOX MoviesJennifer LawrenceIgre gladi
Povezano