10 novogodišnjih odluka za prekrasan izgled

Piše: She.hr, Zagreb
Objavljeno 04.01.2012.

235

Ilustracija | Foto: V Magazine

Ilustracija | Foto: V Magazine

Jednostavne promjene u svakodnevnim navikama vezanima za ljepotu mogu vam pomoći da izgledate svježije i ljepše, ali i zdravije

Početkom nove godine donosimo odluke uz pomoć kojih se želimo osjećati zdravije, ali i ljepše. S najboljim namjerama i puni nade odlučujemo da ćemo više vježbati i jesti zdravije, a već sredinom siječnja zaboravljamo na početni zanos. Mnoge novogodišnje odluke ostanu neispunjene upravo zato jer ih ne definiramo jasno.

Jednostavne promjene u svakodnevnim navikama vezanima za ljepotu mogu vam pomoći da izgledate svježije i ljepše, ali i zdravije. Donosimo vam deset odluka uz pomoć kojih ćete zablistati u novoj godini.

1. Koristite zaštitni faktor

Hidratacija je važna za kožu, a krema koju koristite svakodnevno mora imati zaštitni faktor. Štetno UV zračenje može uzrokovati rak kože, preuranjeno starenje i promjene u pigmentu kože. Važno je koristiti zaštitni faktor tijekom cijele godine, svaki put kad kožu izlažete suncu, čak i zimi. Koristite visok zaštitni faktor, posebno na koži lica.

2. Hranom do ljepote

Za zdrav i lijep izgled kože važno je što jedemo jednako kao i što stavljamo na nju. Pržena, brza i hrana bogata masnoćama te previše soli i šećera negativno utječe na zdravlje kože, a time i na njezin izgled. Jedite hranu bogatu vitaminima i mineralima poput voća i povrća.

3. Pijte puno vode

Pravilo koje se neprestano ponavlja kad se govori o ljepoti je piti dovoljno vode. Voda pomaže tijelu da se oslobodi od toksina, a dobro je poznata činjenica da ljepota kože prvenstveno dolazi iznutra. Pića koja sadržavaju kofein poput kave, čaja i soka mogu iz tijela iscrpiti potrebnu vodu pa je važno piti puno obične vode.

4. Skinite šminku prije spavanja

Lice treba prati svaku večer, ne samo zbog šminke, već i zbog onečišćenja u zraku, bakterija i bacila koji se tijekom dana skupljaju na koži. Spavanje s puderom na licu začepljuje pore što može voditi do problema na koži poput akni, suhog lica i crvenila. Samo minuta je potrebna da biste vlažnim maramicama obrisali šminku s lica. Dopustite koži da preko noći slobodno diše i da se na taj način pomlađuje. Nemojte i ove godine raditi iste greške u njezi kože.

5. Bacite staru šminku i čistite četkice

Na četkicama, spužvicama i kistovima kojima nanosite šminku skuplja se prljavština što ih čini izvorom bakterija. Stručnjaci savjetuju da se četkice i spužvice obavezno peru jednom mjesečno. Riješite se konačno starih make-up proizvoda koje ionako ne koristite, a to je prilika da nabavite nove proizvode koji vam pristaju.

6. Dovoljno spavajte

Nedostatak spavanja uzrokuje umor, a doprinosi i stresu zbog kojeg se na koži mogu pojaviti akne, ekcemi i psorijaza. Dovoljno spavanja preko noći pomoći će vam i u smanjenju podočnjaka i podbuhlog izgleda očiju.

7. Brinite za kosu

Prečesto šamponiranje isušuje kožu jer uklanja prirodna ulja te čini kosu suhom i oštećenom. Ukoliko koristite puno proizvoda za stiliziranje kose poput pjene, gela i laka za kosu, kosu morate redovito prati, ali blagim proizvodima. Ako vam se kosa brzo masti, između pranja kose, koristite šampon za suho pranje. Redovito skraćujte ispucale vrhove i koristite masku za kosu. Što manje je izlažite sušilu za kosu.

8. Koristite prirodnu kozmetiku

Ako godinama kupujete iste proizvode ne razmišljajući o sastojcima koje sadržavaju, potrudite se pronaći kozmetiku koja je prihvatljivija za okoliš, a i zdravija za vašu kožu i kosu. Budite ekološki osvješteniji i probajte prirodnu kozmetiku i kozmetiku koja nije testirana na životinjama.

9. Prestanite pušiti

Osim prekomjernog izlaganja sunčevim zrakama, pušenje je jedan od faktora koji doprinosi preuranjenom nastanku bora na koži. Nikotin uzrokuje stezanje krvnih žila i smanjuje protok kisika u koži koji je potreban za zdravlje, čuvanje i rast stanica kože.

10. Probajte novi look

U novoj godini isprobajte nešto novo za svoj izgled. Ošišajte se ili isprobajte nove pramenove. Sjetite se da kosa brzo raste, a nova frizura iznenadit će ljude u vašoj okolini. Ako niste spremni na drastične promjene, a stalno nosite raspuštenu kosu, pokušajte napraviti rep ili pletenice. Ohrabrite se i probajte boje u makeup-u koje nikad prije niste koristili. Trendovi se neprestano mijenjaju i isprobavanjem novih proizvoda izgledat ćete zanimljivije i svježije.

She.hr


VIŠE O TEMAMAšminkaspavanjekosaprirodna kozmetika
Povezano