Otto.hr: Novi web shop svjetskog lidera u kataloškoj prodaji

Piše: CroModa, Foto: Otto Press Photo
Objavljeno 07.02.2011.

0

Otto.hr

Otto.hr

Otto je od 1998. prisutan u Hrvatskoj, a sada na adresi Otto.hr možete pogledati cjelokupnu ponuda koja je i u tiskanim katalozima. Kolekcija za proljeće/ljeto 2011. već je tu!

Otto, svjetski lider u kataloškoj prodaji, predstavlja novi online shop za hrvatsko tržište na kojem se može pogledati cjelokupna ponuda koja je i u tiskanim katalozima. Katalozi se usto mogu i online listati pa svi mogu odmah pogledati kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2011.

Otto - svjetski lider u kataloškoj prodaji

Werner Otto 1949. godine osniva Otto (GmbH & Co KG) pod imenom “Otto Versand”. Uspon tvrtke pravi je primjer uspješnog poslovanja njemačke industrije nakon 2. svjetskog rata. 17. kolovoza 1949. Werner Otto sa svoja tri suradnika pokreće katalošku
Claudia Schiffer (Foto: Otto Press Photo)

Claudia Schiffer (Foto: Otto Press Photo)

prodaju u malom uredu u jednoj hamburškoj četvrti. Prvi Otto katalog izlazi 1950. u nakladi od 300 primjeraka, ručno je uvezan te na 14 stranica nudi 28 pari cipela.

Unutar 10 godina poslovanja osnivač Werner Otto uspijeva se osloboditi imidža malog poduzetnika. S glavnim katalogom, različitim specijaliziranim katalozima te ciljanim odabirom klijenata uspijeva pridobiti urbanu klijentelu. Tako je od male tvrtke stvorio poduzeće s prometom većim od 100 milijuna njemačkih maraka i s oko 1000 zaposlenika.


70-ih godina prošlog stoljeća Otto izlazi izvan granica Njemačke. Udjelom u kataloškim prodajama Schwab i Heine, francuskom 3 Suissesu i osnivanjem Otto Nizozozemska za samo pet godina Otto postaje koncern.


Danas glavni katalog s približno 1000 stranica izlazi dva puta godišnje u nakladi od približno 11 milijuna primjeraka. Od mode, preko stanovanja i uređenja doma, pa sve do najmodernije tehnike, OTTO sadrži sveobuhvatnu i optimalnu ponudu. Uz glavne kataloge OTTO izdaje i preko 60 specijaliziranih kataloga.


Otto je i pokretač mnogih trendova


Odlučujući faktori uspješnog poslovanja su poduzetnička hrabrost, kreativnost i bezkompromisna orijentacija prema željama kupaca. Otto je od samog početka inovativne ideje pretvarao u praksu i razvijao mogućnosti što jednostavnijeg i povoljnijeg naručivanja.

Već u pedesetim godinama se u Otto kataloškoj prodaji može kupovati na račun (kredit). Godine 1963. OTTO kao prvi u svojoj branši uvodi mogućnost telefonskog naručivanja u Njemačkoj. Godine 1972. kao prvi pošiljatelj osniva vlastitu kurirsku službu Hermes Versand Service (danas Hermes Logistik Gruppe) i uvodi dodatne usluge. Godine 1986. uvodi brzu dostavu unutar 48 sati, a 1990. kao prvi koncern u Njemačkoj dostavu unutar 24 sata.


Od 1991. kupac može naručivati 24 sata dnevno, čak i preko vikenda, za vrijeme blagdana ili noću, a bit će i osobno savjetovan. Godine 1994. isporuka slijedi u željenom terminu, 1995. se uvodi popodnevni servis, a 1996. je uvedena isporuka i subotom.


Prilikom uvođenja novih tehnologija i mogućnosti naručivanja Otto je opet predvodnik. Već 1994. Otto kao prva kataloška prodaja svoju ponudu predstavlja na CD-ROM-u. Od 1995. ponuda Otto artikala dostupna je i putem interneta.


Od 1998. Godine Otto je prisutan i u Hrvatskoj i bavi se isključivo kataloškom i internetskom prodajom s težištem na odjevnim predmetima koji se isporučuju na području cijele Hrvatske. U suradnji s partnerima u vaše domove donosi najnovije modne trendove za cijelu obitelj, artikle za kućanstvo, sport, slobodno vrijeme… i još mnogo toga.


Više informacija: Otto.hr

VIŠE O TEMAMAOttokataloška prodajaHermes Logistik GruppeWerner Otto
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se