Arena Centar na Laništu svoja vrata otvara 5. studenog

Piše: CroModa.com
Objavljeno 29.07.2010.

0

Ostalo je još nešto više od tri mjeseca do otvorenja Arena Centra u Zagrebu, novog gradskog epicentra dobrog shoppinga koji će nam, između ostalih, ponuditi i trgovine brandova Zara, Marks & Spencer, Tamaris, Six, Gap te kultnu kafeteriju Starbucks

Arena Centar

Arena Centar

Ostalo je još nešto više od tri mjeseca do otvorenja Arena Centra u Zagrebu, novog gradskog epicentra dobrog shoppinga koji će nam, između ostalih, ponuditi i trgovine brandova Zara, Marks & Spencer, Tamaris, Six, Gap te kultnu kafeteriju Starbucks

Grandiozni zagrebački Arena Centar svoja će vrata otvoriti 5. studenog ove godine. Novi city centar na Laništu Zagrepčanima će ponuditi i trgovine brandova Zara, Marks & Spencer, Tamaris, Six, Gap te CineStar i kultnu kafeteriju Starbucks.

Arena Centar je novi, tehnološki najnapredniji trgovačko-zabavni centar u regiji. Projekt je vrijedan 220 milijuna eura, a Arena Centar imat će čak 175.000 kvadratnih metara. Dizajn Arena Centra rezultat je suradnje domaćih i inozemnih arhitekata UPI-2Ma i Design Internationala. Riječ je o kompleksu s jedinstvenim bogatstvom ponude koja uključuje trgovačke, sportske, kulturne i zabavne sadržaje.

Trgovačko-poslovni centar će sadržavati 10 velikih trgovina, 200 malih i srednjih trgovina inozemnih i domaćih tvrtki, hipermarket Ipercoop veličine 10.000 kvadratnih metara, CineStar multipleks kina s 9 projekcijskih dvorana, od kojih će jedna prikazivati 3D filmove, mnogo zabavnih sadržaja i garažu s više od 3000 parkirnih mjesta. Između sportske dvorane i trgovačkog centra nalazit će se veliki trg s brojnim sadržajima: kafićima, restoranima, fontanama i zelenim površinama. Trg je ujedno i kohezivni faktor projekta city centra i predstavljat će novi centar društvenog života i novi meeting point za taj dio Zagreba.

Najznačajnije arhitektonsko rješenje na jugozapadnom dijelu Zagreba

Arena Centar, zajedno s višenamjenskom sportskom dvoranom Arena Zagreb, činit će novi city centar, arhitektonsko-urbanistički model koji na harmoničan način ujedinjuje raznovrsne objekte i sadržaje kakve inače zatičemo u pravom centru grada. Suvremeni arhitekti i urbanisti predviđali su kako će city centri postati model održivog razvoja tek za petnaest godina. Zbog toga će novi city centar predstavljati najznačajnije arhitektonsko rješenje na jugozapadnom dijelu Zagreba, a istovremeno će imati veliki utjecaj na razvoj moderne infrastrukture i komunalne mreže tog dijela grada.

Zagreb će dobiti novi gradski centar koji će živjeti punim plućima dvadeset i četiri sata dnevno, centar koji će predstavljati model razvoja za 21. stoljeće.






Povezano