Druga večer Dreft Fashion Weeka: Full report

Piše: Marina Jakšić (Foto: Branka Tomić)
Objavljeno 28.11.2009.

0

Iza nas je i druga večer 13. po redu Dreft Fashion Weeka. Uz neke stalne goste, mogli smo vidjeti i zanimljiva kreativna rješenja mladih dizajnerica, od kojih su se posebno istakle Maja Hrastinski i Zjena Glamočanin

Maja Hrastinski (Foto: Branka Tomić/CroModa.com)

Maja Hrastinski (Foto: Branka Tomić/CroModa.com)

Iza nas je I druga večer 13. po redu Drefz Fashion Weeka. Uz neke stalne goste, mogli smo vidjeti i zanimljiva kreativna rješenja mladih dizajnerica, od kojih su se posebno istakle Maja Hrastinski i Zjena Glamočanin

Drugi dan zagrebačkog Dreft Fashion Weeka započeo Pret-a-Designom, u sklopu kojeg smo vidjeli proljetno-ljetne kolekcije četiri mlade dizajnerice.

Dizajnerica Martina Kamenski prikazala nam je mušku kolekciju baziranu na kombinaciji crno-bijele i sive boje. Zanimljivi gornji, muški dijelovi dali su dojam kompletnoj kreaciji, što mi se jako svidjelo. Veliki plus zbog ‘bacanja’ pažnje na dizajn za mušku populaciju. 

Ideja nastankla kolekcije Maje Hrastinski me oduševila! Majina kolekcija pod nazivom TUBA1.2.3. temeljena je na ideji šupljeg valjka čiji je cjevasti kraj tako napravljen da se jednostavno prilagođava tijelu. Uglavnom, veliki plus za kreativnost.

Madmoiselle Chi Chi (Foto: Branka Tomić/CroModa.com)

Madmoiselle Chi Chi (Foto: Branka Tomić/CroModa.com)

Kolekcija mlade dizajnerice Antonije Jakšić upućena je mladim curama koje bi mogle obući njezine cocktail haljinice. Kolekcijom dominira crna boja, a krojevi su interesantni zbog zanimljivih oblika. 

Modeli Zjene Glamočanin su više nego odlični! Budući da obožavam boje i šarenilo, moram priznati da su mi se modeli jako svidjeli. U prvom planu su plastificirani i vuneni cvjetni uzorci. Boje njezinih modela pričaju nam neku novu priču. 

U drugom dijelu druge večeri DFWZ-a predstavila nam se modna kuća MONA, zatim dizajnerice Marina Prevolšek i Ana Kujundžić, a na kraju smo mogli vidjeti Madmoiselle Chi Chi.

Nina Šklempe (Foto: Branka Tomić/CroModa.com)

Nina Šklempe (Foto: Branka Tomić/CroModa.com)

Modni dvojac Mona nam preporučuje kožne modele u dominantnoj crnoj i bijeloj boji, ali i crvenoj i ljubičastoj. 

Mlada Marina Pavlošek sugerira nam modele od  od svile i pamuka kao potencijalne hitove sezone. Njezini baloneri za mladu ženu čvrste su forme, sami rukavi kao da su dobili volumen. Imala sam osjećaj kao da sam se vratila u prethodno stoljeće kada je žena bila u ulozi dame, što sam shvatila i kao pouku iz Marinine kolekcije. Lijepo, zanimljivo i sa smislom!

Louis de Gama (Foto: Branka Tomić/CroModa.com)

Louis de Gama (Foto: Branka Tomić/CroModa.com)

Ana Kujundžić prikazala nam je haljine za urbanu i mladenačku populaciju, Ono što je interesantno kod Ane je to da spaja različite tkanine te se bazira na malenim detaljima koji samoj kolekciju daju osobnost. 

U završnici druge večeri dominirali su redoviti gosti Dreft Fashion Weeka - Louis de Gama, Irena Berišić Turk s kolekcijom Fatal i zagrebačka dizajnerica Nina Šklempe sa svojim brandom Ninchystyle.
 
Ekskluzivno vam donosimo galerije fotografija sa svih revija druge večeri Dreft Fashion Weeka za proljeće/ljeto 2010:




Povezano