Nokia N85 – Multimedija iznad svega

Piše: CroModa.com
Objavljeno 26.08.2008.

0

Nokia N85

Nokia je danas predstavila model Nokia N85, najnoviji multimedijski uređaj iz Nseries koji zadovoljava visoke standarde mobilnih zabavnih sadržaja. Zahvaljujući atraktivnom 2.6” OLED zaslonu i elegantnoj vanjštini, Nokia N85 unosi nove vrijednosti u mobilno iskustvo.

Nokia N85

Nokia je danas predstavila model Nokia N85, najnoviji multimedijski uređaj iz Nseries koji zadovoljava visoke standarde mobilnih zabavnih sadržaja. Zahvaljujući atraktivnom 2.6” OLED zaslonu i elegantnoj vanjštini, Nokia N85 unosi nove vrijednosti u mobilno iskustvo.
 
Odlikuje je N-Gage sadržaj igara, glazba s ugrađenim FM prijenosnikom, 5 megapikselni fotoaparat s Carl Zeiss optikom, mogućnost 'globalnog označavanja' slika, tromjesečna integrirana licenca za glasovnu navigaciju i brza povezivost. Nokia N85 će biti dostupna na tržištu u listopadu 2008. po okvirnoj cijeni od 450 eura na koju još treba dodati takse i poreze.

„Nokia N85 je zamišljena kao zaokruženi paket mobilne zabave za povezivanje, razmjenu i otkrivanje,” kaže Juha-Pekka Sipponen, direktor Nseries. Ikonski Nokijin Nseries dvostruki klizni dizajn napredovao je u manji i elegantniji, ne odričući se najnovijih karakteristika i usluga kako bi osigurao najbolje suvremeno mobilno iskustvo.“

S moćnim nizom multimedijalnih karakteristika, Nokia N85 vodi svijet mobilne konvergencije na novu razinu. Sadržaji igara, slika, navigacije i glazbe stapaju se s najnovijim Ovi-jem i dodatnim uslugama putem 3.5G HSDPA i Wi-Fi povezivosti kako bi istraživanje i razmjenu iskustva učinili brzim i praktičnim.

Nokia N85 sadrži barem 10 gotovih mobilnih N-Gage naslova igara koje se pojavljuju na zaslonu zahvaljujući zaigranom OLED zaslonu i bonu za aktivaciju pune licence za igru. Odgovarajuće tipke za igru svijetle kada je uređaj u vodoravnom položaju igranja.

Vrhunski 5 megapikselni fotoaparat s Carl Zeiss optikom i dvostrukom LED bljeskalicom hvata jasne slike, kao i videozapise DVD kvalitete pri 30 slika u sekundi. Uz pomoć A-GPS-a moguće je globalno označiti omiljene slike kako bi se vidjelo gdje je ona snimljena koristeći Nokia Maps aplikaciju ili on-line stranice poput Share on Ovi ili Flickr.

8 GB dostupne pohrane, do 30 sati glazbenog playbacka i visokokvalitetnog zvuka znače da se u omiljenim pjesmama može uživati doslovno svugdje.

Napravite osobnu glazbenu kolekciju od 2.5 milijuna naslova i playlista dostupnih na Nokia Music Store ili drugim on-line ponuđačima glazbe, ili sinkronizirajte osobno računalo i mobilne glazbene knjižnice putem USB prijenosnika sa simultanim punjačem. Alternativno, korisnici mogu uživati u RDS radiju ili širokoj paleti postaja putem interneta. 3.5 milimetarska audio priključnica olakšava povezivanje visokokvalitetnih slušalica, a ugrađeni FM odašiljač omogućava modelu Nokia N85 da bežično svira kroz kućni ili auto radio.

Sadržajna samo po sebi, Nokia N85 postaje još moćnija i personaliziranija s dodatnom aplikacijom Nokia Download! To uključuje izvanrednu paletu svjetskih brandiranih zabavnih sadržaja, najnovijih aplikacija zabavnih sadržaja kako bi korisnici zaista podesili svoj uređaj prema vlastitom ukusu.

Nokia N85 dolazi u pakiranju s 8GB microSD karticom koja može pohraniti sve od glazbe do igara i slika te do 24 sata visokokvalitetnih videozapisa pri 30 slika u sekundi.





Povezano