Posljednja izmjena: prije 7 sati

FOTO: Što ovog proljeća nose poznate Splićanke?

Lifestyle Turizam i putovanja

Hit destinacija: Lošinj zabilježio dva milijuna noćenja!

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u svom je turističkom prometu zabilježila čak dva milijuna noćenja

Autor: CroModaZagrebObjavljeno 11.09.2015.0

Lošinj | Foto: Hrvatska turistička zajednica

Lošinj | Foto: Hrvatska turistička zajednica

Nakon ostvarenih 1.846.837 noćenja za osam mjeseci 2015. godine, s povećanjem od 2  posto, dvomilijuntno noćenje zabilježeno je čak sedam dana ranije u odnosu na 2014. godinu.


Kvalitetnim destinacijskim menadžmentom te s tradicijom zdravstvenog turizma duljom od 120 godina, Lošinj je razvio imidž zdravlja i vitalnosti. Aktivan odmor, wellness i zdravlje te mogućnost cjelogodišnjeg poslovanja, vodeći su aduti turističke ponude destinacije.

Zadovoljstvo gostiju koji posjećuju lošinjski arhipelag te vođenje brige o kvaliteti usluge i infrastrukture, ciljevi su rada Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, a kontinuirana je i suradnja sa stanovnicima Lošinja koji svoji radom, odgovornošću i kreativnošću doprinose podizanju kvalitete usluge, edukaciji i zajedničkoj viziji arhipelaga.

Izuzetnu odgovornost u svjetskom održivom razvoju turizma, Lošinj je dokazao osvojivši prestižnu UNWTO (Svjetska turistička organizacija) Nagradu Ulysses 2015. za izvrsnost i inovacije u turizmu, a uz 100 destinacija Europe i među prvima u Hrvatskoj, našao se u pilot fazi projekta ETIS- Europskog sustava pokazatelja za turizam za održiva odredišta.

Uz niz velikih infrastrukturnih investicija Grada Malog Lošinja (20 mil. eura), Jadranke d.d. (41 mil. eura), Lošinjske plovidbe i drugih partnera u destinaciji, kontinuirano se podiže kvaliteta turističke infrastrukture.

U sljedećih nekoliko mjeseci stiže i svjetska atrakcija, u Lošinj se vraća brončana statua Apoksiomena koja datira u 2.-1. st. pr. Kr., a svoj dom pronaći će u Palači Kvarner.

Više o temama: Mali Lošinj, Hrvatska turistička zajednica, zdravstveni turizam

Ocijeni članakPovezani sadržaj

KomentirajKako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK