20 (malih) crnih haljina za jesen/zimu 2012/2013.

Piše: Iva Boban, Zagreb
Objavljeno 11.10.2012.

108

Odabrali smo komade iz novih kolekcija četiri najpopularnija high street branda

U trendu su i crvene i srebrne i zlatne, još uvijek prolaze i ljubičaste, životinjske i cvjetne... Ali samo jedan je klasik svih klasika - mala crna haljina! Postoji više definicija i tumačenja povijesti iste, obično se njenom 'modnom majkom' smatra legendarna Coco Chanel, a rađanje se smješta u 20-e godine prošlog stoljeća. Za najpoznatiji tip haljine samo dvije stvari su sigurne - crna je i relativno kratka. Svaki pokušaj stroge definicije pada u vodu, jer i ona je proteklih desetljeća evoluirala u desetine pravaca te danas ima bezbrojne maštovite varijacije. Nerijetko se malom crnom haljinom zapravo smatra manje-više bilo kakva crna haljina. Tog ćemo se šireg značenja i mi pridržavati.

LBD (Little black dress) je komad jači od trendova. Što god se u svijetu mode mijenjalo, ona je uvijek tu oko nas. U sezoni jesen/zima 2012/2013. brandovi nude hrpu zanimljivih interpretacija ove teme. Od onih 'pravih', jednostavnih i čistih malih crnih haljina do romantičnih modela s peplumom i seksi kreacija začinjenih čipkom i šljokicama.

U galeriji fotografija donosimo vam 20 vrućih (uglavnom malih) crnih haljina s potpisima modnih kuća koje najviše tražite - H&M-a, Manga, Zare i Bershke. Oni najjednostavniji modeli jeftiniji su od 200 kuna, dok najskuplja haljinica iz ovog izbora košta 549.


VIŠE O TEMAMAmala crna haljinaMangoH&Mcocktail haljineZaraparty haljineBershkaLittle black dresshaljine s peplumomCoco Chanelhaljine




Povezano