Trendi frizure i hit boje kose za jesen/zimu 2013/2014.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.10.2013.

284

3 hit frizure za jesen/zimu 2013/2014.

3 hit frizure za jesen/zimu 2013/2014.

Od New Yorka do Pariza, modne piste obasjane su metalik nijansama koje su pružile inspiraciju paleti boja za ovu sezonu

Kako bi predstavio najnovije trendove frizura za sezonu jesen/zima 2013/14, L'Oréal Professionnel razvio je novu priču i transformirao svoje kolekcije boja u 'It' koncept. Danas trendovi, ili ono što se smatra "it" mogu doći od svukuda – modnih pisti, crvenog tepiha, ali i s ulice. Iz tog razloga, L'Oréal Professionnel crpi inspiraciju iz najvažnijih modnih događaja, svjetskih zvijezda i modnih ikona s ulice kako bi stvorio 3 ključna It Looka sezone!  Ova demokratizacija razvijanja trendova dolazi s popularnošću "It" djevojaka: mladih žena svjetski poznatih po svojem osjećaju za stil, originalnom ukusu za odjeću i hrabrim odabirom frizura. Ove žene zapravo, uz holivudske zvijezde, predstavljaju današnje trendseterice! Po prvi put, L’Oréal Professionnel prezentira nove trendove frizura, It Looks jesen/zima 13/14. na trima, međunarodno poznatima It djevojkama:

- Mary Charteris britanski je DJ i modna ikona, čije su najbliže prijateljice Kate Moss i Stella McCartney. Slijedeći stope svoje tete, Daphne Guinness, Mary je pozirala za svjetske časopise i radila s dizajnerima kao što su Louis Vuitton i Jason Wu.

- Langley Fox Hemingway američka je umjetnica i model koja je skicirala za brandove kao što su Louis Vuitton i Marc Jacobs, te pozirala za časopise Grazia i Foam.

- Ella Waldmann francuska je glumica i pjevačica. Isto tako je modna muza, koja je snimila kampanje za Cartier i Hermès. Trenutačno radi na albumu sa svojim partnerom Adrien Gallom, pjevačem francuskog rock banda BB Brunes.

Ove tri It djevojke - Mary Charteris, Ella Waldmann, i Langley Fox Hemingway – transformirali su Odile Gilbert i Frédéric Mennetrier za jesenske It Lookove: Rose Gold Retro valovi, Silver Blonde Chignon i Icy Brown bob.

3 It looka za jesen/zimu 2013/2014.

Od New Yorka do Pariza, modne piste obasjane su metalik nijansama koje su pružile inspiraciju paleti boja za ovu sezonu. Kako bi pružili pokret, dubinu i sofisticiranost, koloristi i stilisti na modnim pistama i u frizerskim salonima, igraju se s metalik nijansama srebrno blond, ružičasto zlatnom i ledeno smeđom kako bi ukrasili frizure ove sezone. Inspirirani ovim trendovima Odile Gilbert i Frédéric Mennetrier stvorili su tri It Looka.

1. Rose Gold retro valovi na Mary Charteris

Mary Charteris

Mary Charteris

Ružičastozlatna trenutačno je najpopularnija boja kose! Ovaj spoj bakrene nijanse i nijanse marelice blond boje, zapravo je interpretacija blond nijanse jagode koju je omogućila INOA. Od Bottega Veneta do Marc Jacobsa, i holivudskih zvijezda kao što je Jessica Chastain, svi su pali na ružičasto zlatnu boju retro valova. Kolorist Frédéric Mennetrier iskoristio je ovu inspiraciju kako bi transformirano ružičasto zlatne kovrče na Mary Charteris. Odile Gilbert objašnjava da je tajna ovog looka retro valova, efekt dvostruke teksture: ravni korijen i valovite dužine.

2. Icy Brown Bob na Langley Fox Hemingway

Langley Fox Hemingway

Langley Fox Hemingway

Ove sezone, smeđe boje su hladne i ledene! Ovaj trend ledeno smeđe varira od tamno pepeljasto smeđe do svijetlo hladne kestenjaste. U kombinaciji s bobom – frizurom ove godine prema New York Timesu – rođen je Icy Brown Bob ove sezone. Prema Odile Gilbert, bob se nosi u svim prilikama ove sezone. Objašnjava: "Ono što čini bob suvremenim ove sezone je grafički oblik u kombinaciji s metalik smeđim bojama koje podsjećaju na antičku broncu".

3. Silver Blonde Chignon na Elli Waldmann

Ella Waldmann

Ella Waldmann

Silver blonde novi je hit blond boje. Možemo je vidjeti na zvijezdama kao što su Carey Mulligan i Miley Cyrus, ova platinasta blond boja može varirati od intenzivno sive do suptilno srebrne. Inspirirana modnim showovima (Nina Ricci, Loewe) i zvijezdama (Kate Upton, Naomi Watts), ova nijansa često se nosi u voluminoznom chignonu koji je lagan i moderan. "Kod Elle smo stvarno htjeli raditi s platinastom bazom te dodati nekoliko pramenova u nijansama od intenzivno sive to suptilno srebrne", objašnjava Frédéric Mennetrier. Prema Odile Gilbert, sofisticirani chignon donosi mekoću i retro prizvuk koji je u savršenom kontrastu s modernošću srebrnih pramenova.


VIŠE O TEMAMAL'Oreal ProfessionnelMary CharterisLangley Fox HemingwayElla Waldmannbob frizuravalovita frizuraFrédéric MennetrierOdile Gilbertboja kose