Punk's Not Dead: U New Yorku velika izložba 'Chaos to Couture'

Piše: Flora Wang, London, New York
Objavljeno 13.09.2012.

0

Foto: Ilustracija

Njujorški Metropolitan Museum of Art's priprema spektakularnu izložbu pod nazivom 'Punk: Chaos to Couture'

Foto: Ilustracija

Punk nije mrtav! Costume Institute kultnog nbjujorškog muzeja Metropolitan Museum of Art's otkrio je kako će njihova sljedeća velika izložba biti posvećena upravo ovom snažnom pokretu koji je prodrmao svijet krajem 70-ih godina prošlog stoljeća.

Punk je promijenio sve

Izložba pod nazivom Punk: Chaos to Couture održat će se u proljeće 2013. godine, a predstavit će stotinjak originalnih muških i ženskih punk lookova. Impresivna je lista dizajnera uključenih u projekt - Alexander McQueen, Mac Jacobs, Azzedine Alaïa, Dolce & Gabbana, Chanel i, naravno, 'majka britanskog punka', legendarna Vivienne Westwood. Izložba će biti podijeljena u šest tematskih galerija: "Rebel Heroes", "The Couturiers Situationists", "Pavilions of Anarchy and Elegance," "Punk Couture;" "DIY Style" i "La Mode Destroy."

"Kada je došao u modu, Punk je srušio sva dotad postojeća pravila. Sve je odjednom postalo moguće! Nemjerljiv je utjecaj punka na visoku modu, kako prije 30 godina - tako i danas", izjavio je za britanski Telegraph kustos izložbe Andrew Bolton.

"Obično se kaže da je punk pokret koji je nastao u prvoj polovici 70-ih na krilima bendova poput The Ramonesa. Kada je došao u London, transformirao se u malo drugačiji fenomen, poprimio je estetske i političke konotacije. Punk u modnom smislu formiran je u Londonu, prvenstveno zahvaljujući Vivienne Westwood i Malcolmu McLarenu", dodaje Andrew.

Izložba Punk: Chaos to Couture" bit će otvorena 9. svibnja 2013. godine.


VIŠE O TEMAMAPunkMetropolitan Museum of Art'sVivienne WestwoodAndrew BoltonMalcolm McLarenPunk Rock