Frizure i boje kose: 4 najveća trenda za proljeće/ljeto 2014.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.04.2014.

376

Frizure za proljeće 2014. | Foto: L'Oréal Professionnel

Frizure za proljeće 2014. | Foto: L'Oréal Professionnel

4 It djevojke utjelovile su trendove i predstavile najpopularnije frizure i boje kose za proljeće/ljeto 2014.

Kako bi predstavio najnovije trendove frizura za sezonu proljeće ljeto 2014, L'Oréal Professionnel dešifrirao je najpopularnije lookove ove sezone inspirirane revijama, poznatim ličnostima i uličnim stilom.

Kao i uvijek It Looks ove sezone inspiriran je najnovijim trendovima u boji kose. Od eksplozije ružičastih boja do evolucije ombré, prava tajna u tome kako nositi ove trendove leži u profesionalnoj konzultaciji i aplikaciji boje kod vašeg frizera. 4 It djevojke utjelovile su trendove i predstavile što će se nositi ove sezone.

Ove četiri It djevojke – Poppy Delevingne, Chen Ran, Pixie Geldof, Malenu Costu - transformirali su  Anthony Turner i Mario Charalambous za proljetne It Lookove: Pink Splash Light, Side Swept Ombré, Bronde i Mocha Blonde.

Pink Splash Light na Poppy Delevingne

Poppy Delevingne

Poppy Delevingne

Od sjajnih i mat, blagih pastelnih do intenzivne fuksije, ružičasta je boja modnih pista S/S 2014. Isto tako mogla se vidjeti na brojim editorijalima ovog proljeća. Ružičasta u kosi ne prestaje na modnim pistama. Mnoge poznate zvijezde kao što su mlada Miley Cyrus ili zrela Hellen Mirren igrale su se sa ružičastom bojom na svojoj kosi. Ponekad ružičastu nose samo  jednu večer (npr: Dakota Fanning, Chanel Iman, Amber Le Bon), a ponekad čitav mjesec ili godinu (NPR. Charlotte Free, Fearne Cotton).

Za tvorca It lookova Anthonyja Turnera ovo je bila prilika da stvori nešto posebno za Poppy Delevingne.  "Kod Poppy smo se igrali s bojom sezone, ali htjeli smo  stvoriti nešto neočekivano, što nismo vidjeli svugdje. Želio sam stvoriti nešto ultra moderno, čak i malo avant-garde. Pink Splashlight dizajniran je za Poppy kao prirodna evolucija ombré lookova ove sezone. Mario je stvorio ružičastu traku na sredini njene dužine i oko njenog lica, ali s efektom prelijevanja. Željeli smo stvoriti look koji je chic i bezbrižan. Da bismo dodali teksturu i svježinu u kosi smo napravili valove koji otvaraju Popppyino lice", kaže Anthony. Stvoren je look koji je pogodio duh ove It djevojke.

Chen Ran

Chen Ran

Side-swept ombre na Chen Ran

It boja ove sezone ružičasta, svoje korijene nalazi u crvenoj boji. Chen Ran predstavlja ovaj look upotpunjen rock-chic stilom i frizurom.

Crvena ostaje simbol snažne ženstvenosti, s obzirom da će žene koje traže hrabar i snažan učinak često odabrati ovu boju. Za ovu sezonu, nijansa crvene kombinirana je s najtrendi frizurom ove sezone, side-sweptom.

Crvena je većinom aplicirana na vrhove kose kako bi osvježila najtraženiju tehniku prošlih sezona, dobro poznat ombré. Poznata kineska glumica i modna ikona bila je idealna za predstavljanje ovog looka.

Crvene nijanse nastavit će žariti i paliti ove sezone zahvaljujući osvježenim ombré tehnikama.


Malena Costa

Malena Costa

Bronde na Maleni Costi

Mnoge zvijedze postale su sljedbenice tehnike Bronde (smeđa + blond). Svaki bronde je drugačiji s obzirom da se radi o multi-dimenzionalnoj boji kojoj krajnji rezultat može biti prilagođen. Ovaj look utjelovila je Malena Costa. Tradicionalno su ove dvije boje postojale u odvojenim grupama. Na jednoj strani žene koje vole duboke, sofisticirane smeđe tonove te žene koje vole blond, svjetlije boje.

Ovog proljeća trend „bronde“ znači da više ne morate birati između ove dvije opcije. Ključ leži u samom imena: spoj smeđe i blond kojima se stvara učinak suncem okupane kose. Ovaj trend čak ide i dalje od boje za kosu budući da smanjuje kontrast između boje kose i kože čime se stvara potpuni sklad. Iz tog razloga ovaj efekt idealan je za topliju i tamniju put kojima se naglašava prirodna boja tena te za zrelije žene.

S „bronde“ plavuše mogu uživati u elegantnoj boji kojoj je dodana dubina, dok brinete postižu lakši i blaži look bez mijenjanja boje kose.

Mocha blonde na Pixie Geldof

Pixie Geldof

Pixie Geldof

Jasno je da je PIXIE postao frizura sezone i možemo ga vidjeti na brojnim zvijezdama koje njime obilježavaju evoluciju svog stila.

Blond nijanse idu ruku pod ruku s pixie frizurom, a kako bi look bio trendi nosite ga s mocha nijansama na korijenu kojima ćete postići dubinu i kontrast.

Veliki broj zvijezda „kockale“ su se kratkim frizurama i dobile. Ovog proljeća Pixie Geldof nosi It Look koji obilježava kratkokose žene kao prave trend-setterice svoga vremena. Ovaj britanski model ne boji se riskirati u svom stilu i isticati se u masi.

Zbog toga je idealan izbor za Mocha Blonde Pixie It Look, prekrasnu, odvažnu frizuru koja j osvježena novim teksturama i naprednim tehnikama šišanja kojima se postigla suptilnost u cjelokupnom looku.


VIŠE O TEMAMAMalena CostaPoppy DelevingneChen RanPixie Geldofombre pramenoviboja kosepixie frizurebronde kosaombre kosaL'Oréal Professionnel