Christie's: Milijun funti za fotografije 'najveće ikone stile'

Piše: Flora Wang, London
Objavljeno 03.07.2013.

2

Kate Moss | Ilustracija | Foto: Magazin W

Kate Moss | Ilustracija | Foto: Magazin W

Fotografije legendarnog supermodela Kate Moss uskoro idu na aukciju, a očekuje se da će dostići cijenu od čak milijun britanskih funti

Možete li zamisliti bar jedan modni tjedan bez Kate Moss? Mi ne! Čak i kada ne snima kampanje, editorijale i naslovnice, 39-godišnja britanska legenda modelinga uvijek se nekako uspijeva ugurati na naslovnice portala. Ovaj put interes medija privukla je velika prodaja njenih fotografija, koja će se održati 25. rujna tekuće godine u aukcijskoj kući Christie's u Londonu.
Radi se o gomili kultnih radova iz ladice njemačkog kolekcionara Gerta Elferinga, među kojima su radovi nekih od najvećih ikona modne fotografije, kao što su Irving Penn, Mario Sorrenti, Annie Leibovitz, Bruce Weber, Mario Testino i Sam Taylor-Wood. Očekuje se da će ukupna cijena dostići čak milijun britanskih funti!
Elfering Kate Moss s pravom smatra "živom ikonom", dok urednik i direktor fotografija Christie'sa, Philippe Garner, britansku ljepoticu opisuje kao "najveću ikonu stila modernog vremena".

Na aukciji će biti i fotografija gole Kate Moss koju je 1992. snimio Mario Sorrenti, za koju se predviđa cijena od 30 do 50 tisuća funti.

VIŠE O TEMAMAKate Mossmodna fotografijaChristie'sGert ElferingIrving PennPhilippe GarnerMario SorrentiAnnie LeibovitzBruce WeberMario TestinoSam Taylor-Wood

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se