Što je sve Uber poduzeo povodom koronavirusa

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.03.2020.

0

Foto: Uber.com

Foto: Uber.com

Situaciju vezanu uz koronavirus (COVID-19) nadziru i u Uberu. U nastavku pročitajte koje su sve mjere poduzeli kako bi pomogli našu zajednicu održati sigurnom.

Povodom situacije vezane uz koronavirus (COVID-19), oglasdio se i Uber, koji je u priopćenju otkrio što je sve poduzeo kako bi pomogao održati našu zajednicu sigurnom. Priopćenje prenosimo u cjelosti:
Osnovali smo tim koji je dostupan 24/7 kako bismo pružili podršku tijelima javnog zdravstva u njihovim odgovorima na epidemiju. U suradnji s njima, postoji mogućnost privremenog suspendiranja vozača ili korisnika Ubera za koje je potvrđena zaraza ili su bili izloženi koronavirusu. Uz to, konzultiramo se i s epidemiolozima kako bismo osigurali da je sve što radimo u skladu sa savjetima zdravstvenih stručnjaka.
Svi vozači kojima je dijagnosticiran COVID-19 ili su od strane tijela javnog zdravstva poslani u samoizolaciju dobit će novčanu pomoć za najviše 14 dana, dok je njihov račun stavljen na mirovanje. Već smo pomogli vozačima u nekim od pogođenih područja te radimo na brzoj implementaciji navedenog u svim zemljama.

Radimo na tome da svim vozačima pružimo sredstva za dezinfekciju kako bismo im pomogli održati automobile čistima. Zalihe su ograničene, ali surađujemo s proizvođačima i distributerima kako bismo osigurali što veću količinu. Prednost u distribuciji imat će vozači u gradovima gdje postoji najveća potreba.

Podsjećamo sve koji koriste Uber da slijede upute tijela javnog zdravstva. Ako ste bolesni, ostanite kod kuće te što dalje od ostalih članova kućanstva. Perite ruke učestalo te prekrijte usta i nos pri kašljanju ili kihanju. Za više informacija posjetite stranice Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Dodatno, postoje izvještaji o diskriminaciji vezanoj uz trenutnu situaciju. Želimo da znaš kako to nikada nije u redu – od svakog korisnika i vozača očekuje se da slijedi Uberove Smjernice za zajednicu, koje jasno zabranjuju diskriminaciju. U ovim neizvjesnim vremenima iznimno je važno da budemo što bolji jedni prema drugima.

VIŠE O TEMAMAUberkoronavirus
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se