Otac Hrvat, majka Srpkinja, dijete - svjetska manekenska zvijezda!

Piše: Iva Boban, Zagreb
Objavljeno 26.06.2011.

0

Maria Chloe Memišević i Andrej Pejić

Maria Chloe Memišević i Andrej Pejić

Nije baš ukusno brojati krvna zrnca, ali ne možemo ne primijetiti da su najvećim manekenskim senzacijama 2011. godine očevi Hrvati, a majke Srpkinje

Hrvatska i Srbija osim mržnje proizvode i ljubav. I to kakvu! Zanimljivo je da su manekeni koji su u proteklih godinu dana - i u pozitivnom i u negativnom smislu - doslovno šokirali svijet (i to ne samo onaj modni) plodovi hrvatsko-srpske ljubavi. Mariji je otac Hrvat, a majka Srpkinja. Baš kao i Andreju! Totalna fora!

Maria Chloe Memišević, Šveđanka 'balkanskog' podrijetla, zahvaljujući reviji modne kuće Hermes i reklamnoj kampanji Marca Jacobsa izbila je u prvi plan svjetske mode. No, njezinom pojavom nisu baš svi bili oduševljeni. Anoreksičnim je izgledom šokirala medije s obje strane oceana, a neki su otišli toliko daleko da su je proglasili jednim od glavnih simptoma 'trule modne industrije'. Prvi veliki intervju u svojoj karijeri Maria je ekskluzno dala za naš portal, a samo nekoliko mjeseci kasnije postala je svjetski poznata.


I pored velikih globalnih uspjeha, Maria je i dalje 'mala maca' u poređenju sa svojim kolegom Andrejem Pejićem. O mladom hrvatsko-srpskom manekenu iz Bosne i Hercegovine, koji se na naslovnice prestižnih magazina otisnuo preko Australije, već su ispisani romani, tako da ga i nije potrebno posebno predstavljati.  Nosio je i muške i ženske revije najpoznatijih dizajnera, krasio je reklamne plakate Marca Jacobsa i Jeana Paula Gaultiera, proglašen je jednom od najseksepilnijih žena na svijetu... I dok mu mi, balkanski šovinisti, brojimo krvna zrnca, njemu se živo j*** i za Hrvatsku i za Srbiju i za Bosnu. "Ja sam ateist i materijalist", kazao je Andrej za japanski Vogue Hommes.



VIŠE O TEMAMAAndrej PejićMaria Chloe Memišević




Povezano