Fendijevom krznu crveno svjetlo u Južnoj Koreji?

Piše: I.B.
Objavljeno 17.05.2011.

0

Fendi je mjesecima pripremao spektakularnu modnu reviju koja se trebala održati 2. lipnja ove godine u Seoulu, ali ovih dana uslijedio je 'hladan tuš'!

Fendi – krzno (Foto: Gleni.it)

Fendi – krzno (Foto: Gleni.it)

Fendi je mjesecima pripremao spektakularnu modnu reviju koja se trebala održati 2. lipnja ove godine u Seoulu, ali ovih dana uslijedio je 'hladan tuš'!

Luksuzna talijanska modna kuća Fendi, najpoznatija po glamuroznim modnim dodacima, mjesecima je pripremala kombinacije za modnu reviju u Seoulu (Južna Koreja), niti ne sluteći da će dobar dio svog modnog arsenala morati izostaviti s piste. Fendijeva ambiciozno zamišljena revija za sezonu jesen/zima 2011/2012. trebala je biti održana na improviziranom otoku na rijeci Han River sljedećeg mjeseca. Trebao je to biti najveći Fendijev show svih vremena u Aziji, s više od 1200 uglednih gostiju, velikih svjetskih zvijezda i novinara.

> Norveška zabranila krzno na Oslo Fashion Weeku

No, uslijedio je hladan tuš! Associated Press javlja da su korejske udruge za zaštitu životinja pokrenule veliku akciju protiv Fendijevog skupocjenog krzna. Prosvjed je bio toliko glasan da je natjerao gradske oce da se obrate Fendijevim čelnicima i zamole ih da izbace krzno s revije.

Šokirani ovakvim razvojem događaja, prvenstveno zato što su reviju pripremali mjesecima, iz Fendija ističu da tijekom kreiranja kolekcije nisu čuli nikakve kritike. Kako bi stvar bila zanimljivija, dobro upućeni The Wall Street Journal piše da južnokorejski dizajneri koriste sve više krzna, a prosvjedi ovakvog tipa su vrlo rijetki u Južnoj Koreji. Neki modni mediji, poput dobro posjećene stranice Styleite.com, otišli su toliko daleko da su u napadu na Fendi prepoznali ni manje ni više nego - nacionalizam!

Predstavnici grada Seoula i modne kuće Fendi dogovorili su sastanak na kojem će pokušati pronaći kompromis, koji bi bar djelomično zadovoljio obje strane.






Povezano