Maria Zagreb: Svjetska modna krema u novom concept storeu

Piše: CroModa.com
Objavljeno 02.12.2010.

0

Nakon Dubrovnika, luksuzni Maria concept store u velikom stilu otvara svoja vrata i u Zagrebu

Maria concept store - Zagreb

Maria concept store - Zagreb

Nakon Dubrovnika, luksuzni Maria concept store u velikom stilu otvara svoja vrata i u Zagrebu

Hrvatska metropola sve uspješnije pretendira na titulu regionalnog modnog epicentra o čemu svjedoči i otvaranje koncept butika Maria koje društvena, medijska i modna scena s nestrpljenjem očekuju već duže vrijeme. Originalno izdanje ovog promišljenog koncepta predstavljeno je prije tri godine u Dubrovniku gdje je otvoren prvi dućan  s ponudom kolekcija dotad nikad prodavanih
Alexander Wang

Alexander Wang

dizajnerskih veličina u Hrvatskoj, kao što su Yves Saint Laurent, Jil Sander, Miu Miu i Celine.

'Luksuzni minimalizam' Marca Bonellija

U samom Zagreba, na adresi Masarykova 8, poznati milanski arhitekt Marco Bonelli dizajnirao je prodajni prostor od 150 m2 uređen idejom “luksuznog minimalizma“, inspiriran interijerom dubrovačkog butika, koji također nosi njegov potpis.

Novi zagrebački “hram stila“, uz već navedene slavne brandove, nudit će prve linije odjeće i accesoirea nekih od najeminentnijih svjetskih modnih etiketa, kao što su Givenchy, Balmain, Maison Martin Margiela, Stella McCartney, Chloe, Marni, Vionnet, Tom Binns, Erickson Beamon, Giuseppe Zanotti Design, Gianvito Rossi i Faliero Sarti.

Pored toga, Maria nudi i birane naslove iz opusa velikih izdavača modnih monografija, biografija i specijala kao što su Steidl, Taschen, Flammarion i Skira.

Alexander Wang, Antonio Berardi i Acne Jeans u Zagrebu

Maria Zagreb donosi i čitav niz novih superchic brendova i kolekcija – američki hit-dizajner Alexander Wang osvojio je modni svijet svojim edgy modernim stilom koji obožavaju njegove prijateljice topmodeli poput Liye Kebede i Lily Donaldson, pripijene i seksi koktel haljine koje potpisuje Antonio Berardi redovno nose najbolje odjevene pripadnice holivudske elite poput Gwyneth Paltrow, dok je švedski Acne Jeans svojim trapericama, svilenim haljinama-tunikama i kožnim jaknama, u samo nekoliko godina stekao kultni status među europskim i američkim fashionisticama.  
Novost je i izbor prestižnih dizajnera accesoirea - Nicholas Kirkwood svoju je dominaciju u svijetu cipela potvrdio superuspješnim kolekcijama za kuću Rodarte, cipele Camille Skovgaard obožavaju Rihanna i Halle Berry, dok je prva kolekcija cipela dizajnera Buraka Uyana, koji je prije radio za kuće Ungaro i Giambattista Valli, jedna od najiščekivanijih za predstojeću sezonu.
Nakit presvučen kožom umjetnice među dizajnerima Natalije Brilli odavno je stekao kultni status među trendsetericama, baš kao i šeširi i ukrasne trake za kosu legendarne pariške kuće Maison Michel.

Najveća novost koju donosi Maria Zagreb jeste dolazak kolekcije haljina, cipela, torbica i remena sa potpisom velikog Azzedinea Alaije, jednog od najutjecajnijih dizajnera suvremene mode uz Rei Kawakubo i Miucciju Pradu, koje ga često navode kao svoj veliki uzor i inspiraciju.

> Sandale by Azzedine Alaia

Alaia je maestro crne kože i couture tehnika izrade koje se ručno usavršavaju u njegovu legenardnom ateljeu u pariškom Maraisu. Ovaj modni velikan izbjegava medijsku pompu i klasične modne revije dok njegov tim izuzetno pomno i rigorzono bira koncpet dućane sa kojima će surađivati. Azzedine Alaia prodaje se isključivo u najvažnijim koncept dućanima kao što su Ikram kojeg u Chicagu vodi Ikram Goldman, prešućena stilistica američke prve dame, milanski 10 Corso Como Carle Sozzani, londonski Dover Street Market Rei Kawkubo itd.

Povodom lansiranja koncepta ekskluzivno će biti predstavljena izložba unikatnih haute couture modela linije “Artisanal“ avangardne pariške kuće Maison Martin Margiela.
 

Centar stila i mode

“Maria koncept store nije zamišljen kao sezonsko mjesto obilježeno zvučnim imenima već smo od samoga početka htjeli stvoriti promišljeno postavljenu modnu priču koja ne nudi tek trendove s piste već ono što je najvažnije i najdugotranije - stil. Svaki komad odjeće pažljvo se bira u showroomu kako bi korespondirao sa ostalim modelima. Cilj nam nije postavljanje centra luksuza već centra stila i mode koji će educirati i intrigirati svoje posjetitelje raznim sadržajima bilo da se radi o promocijama novih knjiga i monografija ili o modnim izložbama“ izjavila je Marija Obrvan, osnivačica i vlasnica butika.





Povezano