Evo zašto je Kate Moss najbolje odjevena žena desetljeća

Piše: Dunja Lacković, Zagreb
Objavljeno 20.11.2010.

0

Kate Moss

Kate Moss

Ona ne prati trendove, ona ih stvara, i svakako je zaslužila titulu najbolje odjevene žene desetljeća!

Vijest da je Kate Moss proglašena najbolje odjevenom ženom desetljeća od strane američkog magazina Vogue odjeknula je ovih dana modnim svijetom. Sumnjati u odluku modne biblije bio bi grijeh, i dok je lista ostalih utjecajnih žena u odijevanju, kao i same kategorije u koje su smještene, prilično diskutabilna, proglašenju Kate Moss teško se može proturiječiti!

Kao što je navela i sama Alexandra Kotur, urednica style sektora u američkom Vogueu, osim što Kate u svakom trenutku izgleda ‘chic i cool’, nitko nije toliko utjecao na odijevanje žena proteklih deset godina kao što je Kate Moss. Zašto je to tako i koja je Kateina formula ultimativnog stila? Postoje više razloga i objašnjenja.


Less is more

Vodeći se zlatnim pravilom stila ‘less is more’, Kate nikad ne pretjeruje s bojama, uzorcima, pa čak ni nakitom, koji ionako vrlo rijetko nosi. Bila je prva koja je svojim kombinacijama nastojala ostaviti dojam da se ne trudi previše, a i danas je jedna od rijetkih kojima to uspijeva. Prva je na naslovnice dovela danas toliko popularni streetstyle, prva je kombinirala jeftine komade highstreet brendova s dizajnerskim komadima, te naizgled nespojive stvarčice kao što su uggsice i Balenciagine torbe.


Kate nosi ono što joj se sviđa!

Nemarna frizura u kombinaciji s Diorovom vintage haljinom i na crvenom tepihu odaje dojam ležernosti i - što je najvažnije - dojam da se u onome što nosi osjeća odlično. Osim što je samom svojom fizičkom konstitucijom uvela heroin-chic trend, svojim stilom odjevanja popularizirala je takozvani rock-chic trend. Njezin pomalo bomeski način života također daje poseban naglasak njezinom odjevnom stilu, jer ona uvijek izgleda kao da je na sebe nabacala stvari koje su joj se prve našle pod rukom.


Kate Moss nosi ono što joj se sviđa, makar to ponekad izgledalo nenosivo i nespojivo. Ona zna nositi odjeću koju sama bira i vidljivo je da se u njoj odlično osjeća. Ona ne prati trendove, ona ih stvara, i svakako je zaslužila titulu najbolje odjevene žene desetljeća!



VIŠE O TEMAMAKate MossAlexandra KoturVoguenajbolje odjevena




Povezano