Maria Chloe Memišević: Primijetili su me kao 12-godišnjakinju

Piše: Marina Jakšić, Zagreb
Objavljeno 17.11.2010.

1

Maria Chloe Memišević

Maria Chloe Memišević

Maria Chloe Memišević, mlada švedska manekenka s londonskom adresom, govori za najbolji modni portal južno od linije Pariz - München - Beč

Na početku moram reći da mi je iznimno drago što sam imala čast surađivati s prekrasnom Marijom Chloe Memišević, koja je zaista jedna simple girl.  Nakon što sam vidjela Chloe u videu američke modne agencije Wilhelmina, rekla sam sama sebi da s tom curom želim imati intervju. Chloe mi je odmah rekla da na moja pitanja bez može problema odgovarati  i na hrvatskom jeziku.

Maria Chloe Memišević rođena je prije 17 godina u Švedskoj, gdje je i odrasla, a roditelji su joj porijeklom iz naših krajeva. U Malmöu je završila gimnaziju, a trenutačno živi u Londonu. Radi za londonski FM Models, milanski D-management i njujoršku agenciju Wilhelmina.

Maria Chloe Memišević

Maria Chloe Memišević

Kako si krenula u svijet modelinga?

- Moja prva stepenica bila je šetnja gradom. Kao 12-godišnjakinju zamijetili su me agenti na ulicama rodnog grada Malmöa, no nisam se tada pridružila modnoj agenciji, jer sam bila premlada. Godinu i pol poslije skautirali su me agenti moje današnje agencije - Nisch Management.


Profesionalno sam se počela baviti modom, full time, u lipnju ove godine i otišla živjeti u London. Taj grad je trenutačno moja stalna baza, ali gotovo stalno sam negdje na putu. U industriji se dobro snalazim i smatram da mi se pružila divna životna prilika do iskusim mnogo toga.

Maria Chloe Memišević

Maria Chloe Memišević

Planiraš li se zadržati u svijetu mode?

- Voljela bih se smjestiti u jedan grad i biti tamo koliko god mogu, jer ovaj posao ipak zahtijeva mnogo putovanja i odricanja. Ne daje nam puno mugućnosti za planiranje bliže, a još manje dalje budućnosti. Što se osobnog života tiče, vidim se negdje gdje mogu biti slobodnih ruku i gdje mogu planirati tok događanja. A to je vjerojatno svijet mode!


Tvoje najdraže modno snimanje?


- Nedavno sam snimala za japanski Dazed & Confused; bilo je vrlo opušteno i zabavno. Jeli smo, sjedili na terasi u i uživali na suncu kod stilistice Valentine Fillol. A onda sam igrala ulogu lude i paranoične  žene s perikom na glavi, u supermarketu u Kentish Townu u Londonu. Bilo je opušteno, a i tim je bio dobar, što je najvažnije.


Što više voliš - snimanja ili modne revije?


- Nova sam u modnoj industriji i većinu svog vremena provela sam na revijama. Njih više volim, jer je sve nekako energično i dobiješ klik od toga. Tempo je brz i atmosfera je posebna. Želim pustiti da vrijeme pokaže kako će se moja modna karijera odvijati.

Maria Chloe Memišević

Maria Chloe Memišević

Nedavno sam, također, snimala i veliku kampanju u New Yorku, ali vam radi prirode posla još uvijek ne mogu otkriti koju, budući da još nije na tržištu.


Tvoj modni uzor?


- Ne bih rekla da imam neke modne uzore, ali sam inspirirana kolekcijama Ann Demeulemeester, Ricka  Owensa, Givenchyja  i Proenze Schouler. Jako volim i brand Obscur, iza kojeg stoji jedan moj prijatelj.


Jesi li zaljubljena?


- Pa, ne mogu vam to otkriti;). Ma, jesam! Živim sa svojim dečkom Roryjem u Londonu i jako sam sretna.




VIŠE O TEMAMAMaria Memiševićmodelingmanekenstvomodna industrija




Povezano