Najbolje plaćeni modeli svijeta: Gisele, Heidi i Kate i dalje na vrhu

Piše: CroModa.com
Objavljeno 14.05.2010.

0

Gisele Bundchen

Već drugu godinu zaredom Gisele Bundchen, Heidi Klum i Kate Moss zauzimaju vrh Forbesove ljestvice najbolje plaćenih modela svijeta

Već drugu godinu zaredom Gisele Bundchen, Heidi Klum i Kate Moss zauzimaju vrh Forbesove ljestvice najbolje plaćenih modela svijeta

Gisele Bundchen

29-godišnja Brazilka Gisele Bundchen prema Forbesu je prošle godine zaradila 25 milijuna američkih dolara te se i dalje nalazi samom na vrhu ljestvice.

Sedam godina starija Njemica Heidi Klum  na drugom je mjestu sa 16 milijuna, a sliejdi ju kontroverzna ikona stila i jedna od najpopularnijih manekenki u povijesti, Kate Moss, koja je u 2009. zaradila 9 milijuna američkih dolara. Kate Moss je milijune okrenula na reklamnim kampanjama te na svom parfemu i popularnoj modnoj liniji za brand Topshop.

To je već druga godina zaredom da se ove tri modela nalaze na prva tri mjesta liste najbolje plaćenih.

Steve Bertoni iz Forbesa izjavio je da to itekako ima veze s aktualnom ekonomskom krizom. Po Bertoniju modna industrija ne želi riskirati te upravo zbog toga ne nudi velike šanse novim licima.

Na četvrtom mjestu je 28-godišnja Adriana Lima (7,5 milijuna), a slijedi ju sve popularnija nizozemska supermanekenka Doutzen Kroes. 25-godišnja Kroes zaradila je 6 milijuna dolara.

Cura Orlanda Blooma, Miranda Kerr, bogatija je za 4 milijuna, što je bilo dovoljno za 9. mjesto na listi najplaćenijih.

Jedina Amerikanka na listi je 36-godišnja Carolyn Murphy, inače zaštitno lice modnih kuća Estee Lauder, Roberto Cavalli i Anne Klein. Carolyn je na desetom mjestu s 3,5 milijuna američkih dolara.





Povezano