Trans Europe Sexpress: Transseksualac za Givenchy!

Piše: T.D.
Objavljeno 08.05.2010.

0

Talijanski poglavnik luksuznog francuskog Givenchyja, Riccardo Tisci, servirao nam je jednu od najintrigantnijih reklamnih kampanja godine. U reklami za jesen/zimu 2010/2011. pozirala je njegova asistentica Lea T., inače transseksualac koji se 'prošlom životu' zvao Leo

Talijanski poglavnik luksuznog francuskog Givenchyja, Riccardo Tisci, servirao nam je jednu od najintrigantnijih oglasnih kampanja godine. U reklami za jesen/zimu 2010/2011. pozirala je njegova asistentica Lea T., inače transseksualac koji se 'prošlom životu' zvao Leo.

Transseksualac za Givenchy

Transseksualac za Givenchy

Modeli u reklamnim kampanjama vodećih svjetskih modnih kuća obično moraju zadovoljiti dva osnovna uvjeta. Trebali bi biti bijeli i mršavi. No, kreativni direktor luksuznog Givenchyja otišao je korak dalje! U kampanji za jesen/zimu 2010/2011. angažirao je transseksualca. Radi se o Tiscijevoj dugogodišnjoj asistentici čarobnog umjetničkog imena Lea T. Asistentica je nekad bila muško, ali se nije zvala Duško nego - Leo!

Transseksualac za Givenchy

Transseksualac za Givenchy



Kampanju su snimili Mert Alas i Marcus Piggott (idu li ti likovi ikad na odmor?), a uz Leu pojavljuje se još devet modela, između ostalih Mariacarla Boscono, Malgosia Bela i Joan Smalls.

Ovo je, promatrano kroz socijalnu prizmu, vjerojatno najintrigantnija modna kampanja, još nakon prilično neobične reklame etikete Lanvin za proljeće/ljeto tekuće godine, u kojoj je ljudska koža postala suvišna.





Povezano