Tamara Pernar: Nova ljubimica Voguea

Piše: Marina Jakšić, Zagreb
Objavljeno 26.01.2010.

2

Tamara Pernar

Tamara Pernar

Nakon pojavljivanja u talijanskom izdanju magazina Vogue, Tamara Pernar ekskluzivno za CroModu govori o sebi, o svojim životnim ambicijama i željama, najdražim snimanjima te o svom odnosu prema svijetu mode.

Prekrasnu Tamaru Pernar časopis Vogue proglasio je jednom od potencijalnih manekenskih zvijezda 2010. godine. Kada dobijete zeleno svijetlo od takve modne institucije, onda po pravilu ne trebate brinuti za nastavak karijere. 

Ova 21-godišnjakinja završila je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna, a sada je jedna od najtraženijih hrvatskih manekenki na inozemnom tržištu. Tim ljudi iz Midikenna marljivo ju je pripremao i stvarao njezinu karijeru, a njezin booker Robert Stambolija dokazao je kako se marljivim radom sve može postići.


Tamara Pernar

Tamara Pernar

Iako ima tek 21 godinu, Tamara je ponosna vlasnica zrelog i mudrog načina razmišljanja.


“Najgore što mi se može dogoditi je da pred sobom imam otvorenu temu o kojoj ne mogu izraziti vlastito mišljenje. Neznanje me ubija, iako na neki način i zabavlja. Nadoknađujem izgubljeno i učim što je više moguće, jer svijet zaista toliko toga pruža. Ne želim dehidrirat!. Znatiželja je kao prozor. Hranim se gledajući kroz njega , pitajući se što je tamo i zašto zapravo postoji. Što radim u slobodno vrijeme? Pitanja su inspiracijska za razliku od odgovora. Postavljam pitanja!“, kaže Tamara.


Uvijek sam smatrala da su oni koji su ostvarili puno toga u životu obično skromni i nemaju potrebu dodatno se iskazivati. Tamara se može pohvaliti brojnim editorijalima, kampanjama, a na kraju i samom činjenicom da je postala ljubimica Voguea, no ona je i dalje vrlo jednostavna. Ne naglašava uspjehe, ne boji se pričati o otkazanim angažmanima.

Tamara Pernar

Tamara Pernar

CroModa.com: Kako si započela svoju modnu karijeru? Jesi li ikada zamišljala da ćeš dogurati ovako daleko?


Tamara Pernar: ”Završila  sam srednju školu i iskoristila priliku koja mi se još davno pružila. Putujem od svoje devetnaeste godine i ne mogu se na ništa požaliti. Nedostaju mi obitelj i prijatelji, a ponekad i vlastiti mir. Sretna ću biti bilo gdje, dok god ne osjetim da se gubim, dokle god stojim iza svakog svog postupka, dokle god imam vjeru. Ne znam što bi značilo ‘dogurati daleko’. Ipak, ja još uvijek gradim samo temelje. ‘Dogurati daleko’ ne postoji, osim u kilometrima, ali ako tako gledamo onda još uvijek nisam dogurala daleko.“


CroModa.com: Kako se osjećaš nakon što te Vogue uvrstio na listu potencijalnih manekenskih zvijezda 2010. godine?


Tamara Pernar:  ”Naravno da mi je drago! Ali ipak tome ne pridajem neki poseban značaj. Ono čemu se nadam je da će mi to biti stepenica i mogućnost za  daljnje napredovanje u poslu.“

 

Tamara Pernar

Tamara Pernar


CroModa.com: Jesi li zadovoljna radom svoje matične agencije (Midikenn) i načinom na koji te prezentira u svijetu?


Tamara Pernar:  “Veza između matične agencije i modela je vrlo bliska prijateljskoj i ljubavnoj vezi. Među njima postoji nešto što ih sjedinjuje i bez čega ne opstaju, a to je povjerenje. Ako postoji i 1% sumnje s jedne ili druge strane, garantiram da nema mogućnosti  za daljnji uspjeh. U Midikennu nailazim na podršku i neizmjeran trud Robija, Sayona i Hameda. Na neki način, moji su zaštitnici. Svakim danom izgrađujemo obostrano povjerenje i nadasve korektan odnos. Ništa više od toga nije potrebno!”


Tamara Pernar

Tamara Pernar

CroModa.com: Koji od dosadašnjih angažmana ti je najdraži?


Tamara Pernar:  “Bila je to mala kampanja za Galleries Lafayette koju je radio Jean Paul Goude. Odradili smo snimanje, ali kampanja nikada nije izašla. Ha, ha. Bookeri u Parizu su mi rekli da je klijent poznat po svojoj čudnoj naravi te da se na kraju odlučio za djevojku plave kose. Ekipa je ponovila identično snimanje s nekim drugim modelom. Unatoč svemu, bilo je to najležernije snimanje u kojem sam sudjelovala. Jean Paul zna sto traži, a u svojoj bilježnici s bezbroj skica ja sam bila njegov krajnji crtež. Makar je to trajalo i samo par dana.“.


CroModa.com: kako se vidiš u budućnosti? Planiraš li se sada maksimalno posvetiti svojoj karijeri?


Tamara Pernar:  ”Poslu sam se posvetila maksimalno već pri samom početku, a tako planiram  i dalje. Proživljavajući uspone i padove, vjerujem da ću jednog dana otkriti i svoje mjesto pod suncem. U slobodno vrijeme igram se gomilom ideja koje
Vaš preglednik možda ne podržava prikaz ove slike.

Vaš preglednik možda ne podržava prikaz ove slike.

Svakim danom sve vise nadograđujem. To je jedino što me drži i istinski ispunjava . Na modelling gledam kao na izvrsnu priliku koja mi omogućuje da s lakoćom ostvarim svoje buduće planove. Jedini cilj mi je održavati balans i mir u svojoj duši, biti svjesna sebe, ukloniti strah i zadržati oprez. Strah je jedino čega se bojim."
 


VIŠE O TEMAMATamara PernarMidikennVoguehrvatski modeli




Povezano