Žene su na 'modnom vrhuncu' tek u 35. godini života!

Piše: Nina Josipović, Zagreb
Objavljeno 01.05.2012.

503

Što starije, to same sebi ljepše | Foto: Ilustracija

Što starije, to same sebi ljepše | Foto: Ilustracija

Iako je modna industrija opsjednuta mladim djevojkama, žene su na modnom vrhuncu tek u 35. godini života

Opsesija mladenačkim izgledom pretvorila je modnu industriju u stroj za promociju (pre)mladih djevojaka, pa su tako posljednjih sezona reklamne kampanje ozbiljnih modnih kuća nerijetko u rukama 15-godišnjih i 16-godišnjih djevojčica, koje ni psihički ni fizički nisu spremne prenijeti modnu poruku namijenjenu ipak nešto starijoj populaciji. Svjetske zvijezde silno se žele pomladiti, tinejdžerice su IN, ozbiljnost je OUT, zrele žene nestaju s modnog planeta. Svi žele živjeti i izgledati kao da su u ranim 20-im, to je novi modni ideal!
No, istraživanje nedavno provedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je da su žene na "modnom vrhuncu" tek u svom četvrtom desetljeću, točnije u 35. godini života. Samopouzdanje je seksi, a žene tek u 30-ima točno znaju što žele i u čemu se osjećaju najbolje, prenosi Elite Daily.

Samopouzdanje raste s godinama

Studija otkriva da se svaka treća ispitana žena s godinama sve ugodnije osjeća, dok 3 od njih 5 vjeruje da su tek nakon u 30-im godinama života stekle pravi osjećaj za stil.

Modni brandovi uglavnom se obraćaju mladim djevojkama, pa tako 59 % ispitanih žena priznaje da se odijevaju "previše mladenački za svoje godine".

Svaka peta žena s vremena na vrijeme laže o svojim godinama, svaka treća smatra da je najbolje izgledala u 30-im godinama života, a svaka deseta da je svoj fashion & beauty vrhunac ostvarila tek u 40-im.

VIŠE O TEMAMAmodna industrijamladenački izgled
Povezano


Još iz rubrike Moda

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se