Posljednja izmjena: prije 9 sati

Mayhem sljedeći tjedan dolazi u Zagreb

Moda Vijesti

The Sartorialist: "Trendovi dolaze s ulice"

Scott Schuman je svoju blogersku karijeru započeo 2005. godine. Nakon što je prestao raditi svoj stari konvencionalni posao (bio je na mjestu direktora prodaje u jednoj modnoj kući), počeo je u društvu fotoaparata 'plaziti' ulicama New Yorka, snimajući originalno odjevene ljude. Fotografije bi zatim objavio na blogu, ponekad uz kratak komentar. Scott je pionir objavljivanja fotografija u formi bloga.

Autor: CroModa DigitalObjavljeno 13.11.2009.1

Scott Schuman, autor kultnog modnog bloga The Sartorialist, tvrdi da je ulica nije ništa manje važna od modne piste

Scott Schuman (Foto: Si.se)

Scott Schuman (Foto: Si.se)

“Trendovi se postavljaju na ulici, jednako kao i na modnoj pisti. To mnogi magazini pokušavaju zanemariti. Ali ulica je sve važnija. U posljednje vrijeme brojne su me modne kuće i magazini pokušavali angažirati na svojim kampanjama. Ulična moda polako postaje mainstream”, kaže Scott Schuman za londonski Times.

Scott Schuman (Foto: Wordpress.com)

Scott Schuman (Foto: Wordpress.com)

Scott se osvrnuo i na specifičnosti ulične mode u svjetskim metropolama. “U Milanu se jasno vidi taj šarm nekog starog svijeta, velika pozornost pridaje se formalnom. U Parizu i danas u pojedinim kafićima i klubovima možete vidjeti onaj legendarni pariški chic i seksepil, dok je u Americi moda prilično agresivna“, tako misli Scott.

A kako na ulici privući pozornost legendarnog blogera i završiti u njegovom objektivu? “Pokušavam reagirati spontano, u trenutku. Ne postoji neko pravilo, nikada unaprijed ne znam što zapravo tražim. Ali volim kada me netko iznenadi svojim stilom, lijepo je vidjeti nešto što volite na sasvim novi način. To može biti boja, proporcija ili jednostavno neki fluid koji me privuče“, otkriva nam Schuman.

Scott Schuman je svoju blogersku karijeru započeo 2005. godine. Nakon što je prestao raditi svoj stari konvencionalni posao (bio je na mjestu direktora prodaje u jednoj modnoj kući), počeo je u društvu fotoaparata 'plaziti' ulicama New Yorka, snimajući originalno odjevene ljude. Fotografije bi zatim objavio na blogu, ponekad uz kratak komentar. Scott je pionir objavljivanja fotografija u formi bloga. Svjetsku slavu kapitalizirao je povremenom suradnjom s izdanjima Conde Nasta, a kaže da ga je u svezi eventualne suradnje s pariškim Vogueom kontaktirala i Carine Roitfeld.

Posjetite Schumanov blog: Thesartorialist.blogspot.com

,

Ocijeni članakPovezani sadržaj

Komentari:

parlaonica 13.11.2009.:

Ne čitam ga otkako je posato komercijalan. nekad je bio vrh

KomentirajKako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK