Ova će vam namirnica dati idealnu kožu i sjajnu kosu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.12.2016.

13

Ilustracija | Foto: H&M

Ilustracija | Foto: H&M

Victoria Beckham ne oslanja se samo na kvalitetnu kozmetiku i profesionalnu njegu, nego i na poseban način prehrane

Nedavno je čijeli niz zapadnih medija objavio materijale o tajnama njege i ljepote Victorije Beckham. Govorilo se o tome što njoj pomaže da održi svoju kožu u idealnom stanju - ona je glatka, elastična i sjajna. Kako se pokazalo, Beckham ne oslanja se samo na kvalitetnu kozmetiku i profesionalnu njegu, nego i na poseban način prehrane.
Glavna namirnica odgovorna za zdravlje kože i kose svakako je losos. Bogat je nezasićenim masnim kiselinama (omega-3 i omega-6) zbog kojih ima sljedeće djelovanje: pomaže da vlaga ostane u epidermi, sprječava pojavu bora, bori se s pigmentacijom, gubitkom čvrstoće i elastičnosti, uklanja upalne procese. No, tu je još jedna važna prednost i korist lososa - ako ga redovito jedete, kosa će vam postati sjajnija i čvršća.

Budući da je losos u našoj zemlji često preskup, sastavili smo kratki popis namirnica koje također sadrže dane kiseline u većoj mjeri. To su:

- laneno ulje

- lanene sjemenke

- orah

Tijekom hladnije sezone kada organizam traži puno toga korisno ih je dodati u svoju prehranu. Nakon mjesec dana redovitog korištenja ovih namirnica stanje vaše kože i kose značajno će se poboljšati.

VIŠE O TEMAMAlososnjega kosezdrava prehrana
Povezano