Novi Audi RS 6 Avant zavodi sportskim izgledom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.01.2013.

1

Audi RS 6 Avant

Audi RS 6 Avant

Novi Audi RS6 Avant sportski je automobil visokih performansi za svakodnevnu upotrebu

Novi Audi RS 6 Avant sinonim je za zapanjujuće performanse. Lakši je i učinkovitiji od prethodnog modela, a performanse su mu još bolje. Za ubrzanje od 0 do 100 km potrebno mu je 3,9 sekundi, a maksimalna brzina koju razvija iznosi 305 km/h. 4,0-litreni TFSI motor razvija snagu od 412 kW (560 ks), dok mu je prosječna potrošnja niskih 9,8 litara na 100 kilometara.
Novi Audi RS6 Avant sportski je automobil visokih performansi za svakodnevnu upotrebu. Njegov sportski izgled i karakter djelo je tvrtke quattro GmbH, sestrinske tvrtke u vlasništvu grupacije AUDI AG. Modeli RS sa svojim snažnim motorima tvore dinamički vrh ponude proizvodnog programa. Kratica "RS" označava najsnažniju inačicu modela iz serije i sinonim je za stalan quattro pogon na sva četiri kotača, ekstremnu upravljivost, vrhunski izgled i svakodnevnu iskoristivost.

4,0-litreni TFSI motor, koji je premijerno predstavljen prošle godine, savršen je primjer downsizing strategije tvrtke Audi u kategoriji modela visokih performansi. U novom Audi RS 6 Avantu, biturbo V8 motor od 3.993 ccm zapremine jamči snagu koja vozaču ulijeva iznimno samopouzdanje. Najveća izlazna snaga od 412 kW (560 ks) postiže se između 5.700 i 6.700 o/min, dok je okretni moment od 700 Nm dostupan u širokom rasponu okretaja između 1.750 i 5.500 o/min.

Snažan biturbo V8 novom modelu Audi RS 6 Avant osigurava ubrzanje od nula do 100 km/h za 3,9 sekundi, što ga čini najboljim u klasi. U standardnoj je konfiguraciji maksimalna brzina elektronički ograničena na 250 km/h. Ako se pak odlučite za doplatni Dynamic paket, ta se brzina povećava na 280 km/h.

Jedna od pionirskih tehnologija koje doprinose učinkovitosti u novom modelu Audi RS 6 Avant jest tehnologija isključivanja cilindara (COD - cylinder on demand). Pri niskim do srednjim opterećenjima i pri malim i srednjim brzinama, ovaj sustav zatvara usisne i ispušne ventile cilindara 2, 3, 5 i 8.

Novi RS 6 Avant prvi je RS model iz tvrtke Audi koji je u serijskoj opremi opremljen posebno ugođenim zračnim ovjesom, a karoseriju spušta za 20 milimetara. Sustav kombinira zračni ovjes s automatskim podešavanjem i uzima u obzir uvjete na cesti, stil vožnje i odabrani način rada u Audi drive select sustavu, pa vozač tako može utjecati na rad ključnih komponenti u više različitih koraka.

VIŠE O TEMAMAAudiautomobilisportski automobiliTFSI motorquattro GmbH
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se