Novi Audi A3 kabriolet: Elegantan i kompaktan

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.09.2013.

1

Novi Audi A3 kabriolet

Novi Audi A3 kabriolet

Novi A3 cabriolet ima mekani krov od tkanine koji se pruža preko laganog kinematičkog mehanizma izrađenog od kombinacije magnezija i čelika, te savršeno nadopunjuje lijep dizajn automobila

Novi Audi A3 kabriolet narastao je u odnosu na svog prethodnika: duljina je povećana s 4,24 na 4,42 metra, međuosovinski razmak s 2,58 na 2,60 metara, a širina s 1,77 na 1,79 metara. Samo je njegova visina od 1,41 metra smanjena za 15 milimetara. Zbog toga ovaj kabriolet četverosjed ima elegantniji i sportskiji izgled. Zapremnina prtljažnika povećana je za 60 litara i utovar je lakši. Blatobrani sad mogu primiti kotače veličine do 19 inča.
Za prednji kraj A3 cabrioleta karakteristična je singleframe rešetka hladnjaka. Ravna prednja svjetla daju mu odlučan izgled; dodatno naglašavajući vodoravni dizajn i usisnike zraka u odbojniku. Audi nudi prednja svjetla s LED tehnologijom u dodatnoj opremi; to su jedina LED prednja svjetla u segmentu kompaktnih vozila koja nude mogućnost nestupnjevitog podešavanja visine svjetlosnog snopa.

Stražnji prevjes igra ključnu ulogu u osiguravanju skladnih proporcija ovog automobila s dvoja vrata. Okvir vjetrobranskog stakla izrađen je od aluminija – a oko čitavog se automobila proteže ukrasna traka u boji aluminija. Na bočnim stranicama odmah se ističu snažna tornado linija i istaknute zaobljene površine metalnih ploča koje stvaraju zapanjujuću igru svjetlosti i sjene.

Sklopivi krov

Novi A3 cabriolet ima mekani krov od tkanine koji se pruža preko laganog kinematičkog mehanizma izrađenog od kombinacije magnezija i čelika, te savršeno nadopunjuje lijep dizajn automobila. Jednim pritiskom gumba krov se elektrohidraulički spušta ili podiže za manje od 18 sekundi, čak i pri brzini od 50 km/h. Dok je spušten, krov se, preklopljen u tri sloja, posprema u pretinac koji zanemarivo smanjuje zapremninu prtljažnika koja iznosi 287 litara.

Automatski sklopivi krov serijski dolazi u crnoj boji i ima ostakljeni stražnji prozor. Automatski sklopivi akustični krov dostupan je kao alternativa; a ima deblji unutarnji sloj od pjenaste gume koji dodatno smanjuje ionako nisu razinu buke u unutrašnjosti A3 cabrioleta. Akustični krov dostupan je u tri boje: crnoj, sivoj i smeđoj izvana i crnoj i sivoj lunar iznutra. Zaštita od vjetra u osnovnoj je opremi za razinu opreme Ambiente, a grijanje u predjelu glave dodatna je opcija za prednja sjedala. Aktivni sustav za zaštitu od prevrtanja štiti putnike u slučaju prevrtanja vozila. Sastoji se od dvije ploče s oprugom položene u utore u karoseriji.

Visoka kvaliteta izrade

Elegantne linije i čiste površine tipične su i u unutrašnjosti novog A3 cabrioleta. Instrumentna ploča je nagnuta i nisko postavljena, prednji dio je malo zaobljen, a središnja je konzola malo nagnuta prema vozaču. Veliki, okrugli uvodnici zraka nalikuju onima u zrakoplovu, a upravljačka ploča za klima uređaj i trodimenzionalne dekorativni umetci u unutrašnjost donose eleganciju iz klase premium vozila. Paket dodatnog osvjetljenja uključuje prekidač osjetljiv na dodir za svjetla za čitanje – značajka koja je u ponudi po prvi put.

Kao i na svakom vozilu marke Audi, kvaliteta izrade je beskompromisno visoka, a komande u automobilu su jednostavne, intuitivne i praktične. U automobilu ima dovoljno prostora za četiri odrasle osobe, a nasloni dva stražnja sjedala mogu se preklopiti, čime se dobiva prostor za prijevoz dugih predmeta. Kolo upravljača i sjedala novog su dizajna, a elektromehaničkom parkirnom kočnicom, koja je također novost, upravlja se putem potisnog gumba na središnjoj konzoli.

Razine opreme zovu se Attraction, Ambition i Ambiente. S line paket za razinu opreme Ambition ima potpuno crnu unutrašnjost. Kupci mogu odabrati presvlake sjedala od tkanine, kože ili kombinacije Alcantare/kože. Paket opreme Audi design selection lasso brown donosi pak dašak ekskluzivnosti.

VIŠE O TEMAMAAudiautomobilikabrioleti
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se