Mango: Kolekcija za jesen/zimu 2013/2014.

Piše: Iva Boban, Zagreb, Barcelona
Objavljeno 12.07.2013.

106

Mango je u Barceloni predstavio kolekciju za jesen/zimu 2013/2014. Elegancija, seksepil i glamur začinjeni su punkerskim i rokerskim komadima.

Mango je ovog tjedna u okviru 12. po redu eventa 080 Barcelona Fashion, održanog u katalonskoj prijestolnici, predstavio svoju mušku i žensku kolekciju za jesen/zimu 2013/2014. U stilu prestižnih svjetskih modnih kuća, španjolski je high-street div revijom okupio mnoštvo poznatih lica, etabliranih modela (Jon Kortajarena je sada već Mangov inventar!) i modnih blogera.

Zaokružen i cjelovit show presjek je Mangove sadržajne modne priče za jesen koju najbolje i najkonkretnije opisuju dvije riječi - čistoća i elegancija. I malo punka i rocka! Negdje između krajnosti, lišena avangarde (koju od high-streeta ni ne očekujemo), nova kolekcija prijat će djevojkama koje žele izgledati lijepo i privlačno - ali ne i ekstremno - u svakoj situaciji. Odjeća je to koja je spremna podrediti se i staviti se u službu vaše osobnosti i diskretnog seksepila.

Na pisti smo vidjeli nekoliko tematskih cjelina. Svakodnevni look s nonšalantnim, u trenucima i 'klošarskim' elementima prožet je buntovnim punkerskim idejama, crvenim kariranim hlačama i torbama, prugastim šalovima i rukavicama bez prstiju. Alternativa je nešto glamurozniji rock-chic sa svojim modnim simbolima - motorističkim čizmama i jaknama, kožnim hlačama/tajicama, mrežastim čarapama, mračnim maksi suknjama i cool komadima od jeansa.

Po starom dobrom običaju, Mango je najbolje od sebe dao u sferi poslovnog, 'uredskog' stila. Baloneri sa 'ukusom' Burberryja, elegantne cipele i sandale na visoku petu, bezvremenske crne hlače, ženstvene suknje... Modno osviještene poduzetnice će opet doći na svoje!

Točku na I ove sasvim solidne revije Mango je stavio večernjim komadima. Sve što je crno i prozirno opet će biti IN. Hit komad za svečanije prilike? Duga crvena haljina! 30 lookova za jesen/zimu 2013/2014. pogledajte u galeriji fotografija.




VIŠE O TEMAMAMango080 Barcelona FashionJon Kortajarenabajkerske jaknebajkerske čizmepunkerski stilbalonerikožne hlačekožne tajicekožne suknjemaksi suknjemrežaste čarapemaksi haljine




Povezano