Ljepota neopterećenosti: A'marie za jesen/zimu 2014/2015.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.10.2014.

0

Dizajnerica Anamarija Brkić kolekcijom za jesen/zimu 2014/2015. spaja sve ono što njezin dizajn čini prepoznatljivim

Jedan od glavnih takvih detalja koji se i nameće kao ultimativni ove sezone je šišana novozelandska vuna, ručno rađena poput mini tapiserije, koja se provlači kao džep na prepoznatljivom kroju jakne, ali i implementira u pismo torbe. Kao inspirativan motiv poslužio je motiv lišća koji se, osim u slučaju vune, provlači i kroz druge osnovne modele u novoj kolekciji – u slučaju boja i uzoraka. Uz kapute i pelerine s naglašenim kragnama, koje se mogu nositi visoko ili se pak spustiti ili vezivati kako bi se ostvario još elegantniji dojam, Anamarija se ove sezone posebice posvetila i pletivu.

Predimenzionirano pletivo već je postalo nezaobilazno u vrijeme hladnijih sezona, a A'marie donosi one u neutralnim bojama upotpunjene rubom od tila ili sa zanimljivo riješenim rukavima, unoseći jednu dozu romantike koja je poželjna u osobnom stilu svake žene. Također, posebnost ove kolekcije je u tome što je većina komada izrađena od materijala koji imaju dva lica te su šivani tako da mogu biti nosivi s obje strane, što još jednom pokazuje koliko je ovoj hrvatskoj dizajnerici važno da pruži multifunkcionalnost svojim kupcima.

Anamarija Brkić nadovezuje sa na svoje prethodne kolekcije bazičnim odjevnim komadima kao što su tunike, potkošulje i majice od micromodala s resama te kombinacije s velikim džepovima od alcantare ili buklea. Dizajnerica također ne zaboravlja na važnost 'pencil' suknji koje su postale obvezne u ormaru svake žene te ih ovaj put donosi u crnoj, sivoj i plavoj boji.

U ulozi modela našla se Claudia Antičević (Talia Model), fotografiju potpisuje Maja Kljaić, make-up Marijana Gluić, a kosu Mijo Majhen.


VIŠE O TEMAMAAnamarija BrkićA'marieClaudia AntičevićTalia modelMaja KljaićMarijana GluićMijo Majhenpletivo